Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
31 окт
2013
 
 

Японската Softbank избра VoLTE решението на Ericsson

Решението на Ericsson ще предложи на мобилните абонати HD гласови и видео разговори, както и редица мултимедийни услуги.

4709 прочитания

Владимир Владков, Токио

Японският мобилен оператор Softbank Mobile е сключила договор с Ericsson за доставка и интегриране на Voice over LTE решението на шведската компания, обяви на форума за бизнес иновации в Токио Ян Сигнъл, президент на Ericsson Япония и шеф на регион Североизточна Азия.

VoLTE решението на Ericsson ще осигури на абонатите на Softbank модерни комуникационни услуги, включително HD гласови и видеоразговори с телеком качество, ползвайки в същото време и високоскоростни услуги за данни през LTE мрежата на оператора. На практика VoLTE технологията е нужна на мобилните оператори, за да предоставят през LTE мрежата си обединени услуги за телефония и мобилен интернет. В повечето страни LTE внедряванията предоставят на абонатите само мобилен широколентов достъп, а разговорите се обслужват от досегашните 3G мрежи.

Ян Сигнъл, президент на Ericsson Япония

 

Ericsson ще надгради съществуващата опорна мрежа на Softbank, базирана на програмируемите комутатори Ericsson Mobile Softswitch и решението Evolved Packet Core, с пълнофункционално IMS ядро. То включва мултимедийния сървър MTAS (Multimedia Telephony Application Server), както и нов софтуер VoLTE, също разработен от Ericsson.

До разгръщането на национална LTE мрежа, която да покрива цяла Япония, Softbank трябва да осигури на абонатите си безпроблемно прехвърляне на провежданите разговори от LTE към WCDMA мрежата, когато потребителят излиза от зоната на покритие на LTE. Затова Ericsson ще внедри и функционалността прехвърляне на гласовите обаждания в цялата мрежа на оператора, ползвайки решението SRVCC (Single Radio Voice Call Continuity).

„С този договор засилваме стратегическото си партньорство със Softbank Mobile и доказваме нашата способност да се справим със сложни проекти в областта на системната интеграция", заяви Сигнъл.

Поделението, което той ръководи, може да се похвали с най-бързо растящата абонатна база, а страните в този регион са в топ 10 по проникване на LTE. Само в Китай оборудване на Ericsson обслужва над 1,2 млрд. потребители, в Япония преди над 10 г. бе стартирана услугата i-mode, като това бе първият досег до интернет за много японци, заяви Сигнъл. Днес Япония е водеща по отношение на LTE, като NTT Docomo първи внедриха LTE и заедно развиваме LTE стандартите, добави той. Същевременно 76% от японските мобилни абонати ползват смартфони, а 49% от китайците купуват стоки и услуги през смартфоните си всяка седмица.

В Южна Корея с население общо 51 млн. души има 21 милиона абонати на LTE услуги. Освен това там 43% от потребителите гледат видео през смартфон всеки ден, като 49% от абонатите са готови да плащат повече за HD видео, добави шефът на Ericsson за Североизточна Азия. 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас