Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
27 окт
2013
 
 

Хванаха румънска група, създала онлайн схема за измами

Групата е обвинена в мамене на американци, които търсят покупка на лодки, мотори и коли.

3497 прочитания

Шестима източноевропейци са заловени от щатските власти, като обвиненията са за придобиване на $ 3 млн. от пускането на фалшиви реклами на коли, мотоциклети и лодки на сайтовете на големи онлайн магазини, включително eBay.

Лидерът на групата Николае Попески е обвинен в ръководене на група, публикуваща реклами за стоки с цени между $10 000 и $45 000, събирайки пари от жертвите, като стоките никога не са стигали до купувачите, твърди щатското Министерство на правосъдието.

Интерпол е издало заповед за задържането на Попеску, както и на румънските му съучастници Даниел Алексе, Дмитру Даниел Босоджою, Овидио Кристеа и Драгомир Разван. В групата има и един албанец – Фабджан Меме. Обвиненията срещу всички заподозрени са заведени в щатския Районен съд на Източния съдебен окръг на Ню Йорк.

Шестимата съучастници са арестувани през декември 2012 г., заявиха от Министерството на правосъдието.

Групата, която е публикувала реклами на Cars.com, AutoTrader.com и CycleTrader.com, е обвинена в създаването на фалшиви сайтове за дилъри на коли. Жертвите са получавали по е-поща фактури, които са приличали на издадени от законни платежни услуги като Amazon Payments и PayPal.

Престъпниците са ползвали фалшиви паспорти с високо качество на изработката, за да си отворят сметки в щатски банки за събиране на средствата от продажбите на несъществуващи стоки, а след това са прехвърляли тези пари в Европа.

В записан разговор от октомври 2011 г. Босоджию пита Попеску за разликите между щатските и федералните закони и как да се скрият от ФБР. Попеску заявил през юли 2011 г., че от Румъния никога няма да бъдат екстрадирани престъпници в САЩ.

В разследването са участвали аташета на ФБР в Румъния, Чехия, Великобритания, Канада и Унгария, 

IDG News Service, Сидни

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас