Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
25 окт
2013
 
 

Нов мобилен тънък клиент от HP

HP mt41 предлага повишена производителност, благодарение на двуядрения процесор на AMD и TPM чипсета.

3790 прочитания

Нов мобилен тънък клиент с висока производителност пусна Хюлет-Пакард. Според компанията HP mt41 е особено подходящ за организации в областта на образованието и здравеопазването, както и за мобилните потребители, пътуващи без много багаж, но нуждаещи се от бърз и сигурен достъп до данни, съхранявани на отдалечен сървър или в облака.

HP mt41

“Свидетели сме на тенденция за нарастване броя на потребителите, които често пътуват и работят извън офиса и които продължават да се нуждаят от сигурен достъп до данни – сподели Коби Елбаз, вицепрезидент „Комерсиални персонални системи“ в групата за печатни и персонални системи на Хюлет-Пакард за региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). – Благодарение на лекия си и издръжлив дизайн от корпоративен клас, HP mt41 е идеален избор за мобилната работна ръка, тъй като позволява на служителите да работят сигурно и ефективно, докато са на път.“

Благодарение на факта, че върху самия тънък клиент не се съхранява никаква информация, той е подходящо решение за работа с чувствителни данни в движение. Служителите просто включват ноутбук устройството и влизат в защитената корпоративна мрежа в офиса, вкъщи или навсякъде, където разполагат с достъп до интернет.

HP mt41 предлага двуядрен процесор на AMD и TPM чипсет, за да помогне на служителите да останат продуктивни и да защитят данните си с оптимизирана сигурна връзка при дистанционна работа. Тънкият клиент разполага още до 8GB оперативна памет, 720p уеб камера, и устойчива на поливане с течности клавиатура. Благодарение на операционните системи Microsoft Windows Embedded Standard (WES) 7 E, потребителите могат да работят в позната Windows среда.

Новият тънкият клиент ще бъде наличен на пазара в цял свят през ноември 2013 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас