“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —офтуер
бр. 40, 2013

24 окт
2013
 
 

Informatica: »нтелигентното управление на данни е императив

4432 прочитани€

“ихомир »ванов

”правлението на данните в ко€то и да е организаци€ е много сложен, крехък и важен процес. — това са на€сно дори и най-малките компании от по н€колко души, затова и в по-големите организации нер€дко има хора, които се занимават само с това – архивисти. — всеки изминал ден обаче този процес става все по-труден – обемите от данни растат изключително бързо, източниците на информаци€ стават все повече, носителите – също. » въпреки че все още гол€ма част от новогенерираните данни са на хартиени носители, всички те съществуват паралелно и в дигитален формат, а множеството регулации и вътрешни правила прав€т задачата още по-сложна. ¬сичко това прави императив употребата на умни софтуерни решени€ за управление на данни.

ѕрочетете още: Ѕанка ƒ—  реши своите проблеми с архивирането на данни след внедр€ване на решение на Informatica

Ќа 22 октомври, по време на четвъртото издание на технологични€ ден на доставчика на софтуер за интеграци€ на данни Informatica, организиран от негови€ партньор за Ѕългари€ Global Consulting (√лобал консултинг), акцентът беше именно върху информационната система за архивиране Informatica Data Archive. —ъбитието, което се състо€ в —офи€, се проведе под наслов „ѕредимствата и ползите от решени€та на Informatica за управление и защита на данните – Database Archiving, Test Data Management, Dynamic Data Masking“.

Informatica Data Archive

е скалируема, интелигентна система, ко€то помага на организациите значително да подобр€т производителността си и да управл€ват данните си по-ефективно по отношение на разходите и управлението на риска, об€сни технически€т директор на Informatica за ≈вропа, Ѕлизки€ »зток и јфрика (≈ћ≈ј) “иери ќдо по време на конференци€та. „рез този софтуер информаци€та може да бъде сегментирана въз основа на сво€та бизнес стойност, честотата на употреба и регулаторните изисквани€ и да бъде интелигентно разпределена върху различно скъпи и производителни хардуерни ресурси.

“иери ќдо, технически директор в Informatica за ≈ћ≈ј

¬ допълнение организациите могат да се въползват и от

Informatica Application Retirement -

софтуерно решение за безопасно “пенсиониране” на стари или ненужни приложени€ и информаци€та в т€х, с което едновременно се пест€т много хардуерни ресурси и се запазват даните, за да могат да бъдат достъпвани във всеки един момент. “ази система е много полезна при придобивани€ или сливани€ на компании, отбел€за “иери ќдо, тъй като в тези случаи гол€м брой приложени€ стават оперативно ненужни, но поради различни бизнес и регулаторни причини не могат да бъдат деинсталирани. Ѕез програма за “пенсиониране”, тези приложени€ продължават да използват цени ресурси, изискват управление и прав€т достъпа до данните в т€х труден.

Informatica Application Retirement съхран€ва тези ненужни приложени€ в силно компресиран формат - до 98% - и ги архивира централизирано. –ешението може да извлича информаци€ от стотици стари приложени€ и от пълни€ набор от релационни бази данни, които може да са част от програмата за “пенсиониране” на приложени€ на една организаци€. “ази информаци€ може да бъде съхран€вана в ко€то и да е сторидж система или хранилище.

¬ кра€ на конференци€та пък јлександър √ьонов, заместник-ръководител на отдел "—офтуер" в Global Consulting, направи демонстраци€ на интелигентното решение на Informatica за

маскиране на данни,

което има два варианта - Dynamic Data Masking и Persistent Data Masking. ѕърви€т вариант позвол€ва маскиране на информаци€ в реално време, за да попречи на неоторизирани потребители да достъпват чувствителни данни. –ешението динамично маскира такива данни и може да блокира, одитира и алармира крайни потребители, »“ служители и изнесени екипи, които достъпват чувствителна информаци€, докато същевременно осигур€ва необходимата съвместимост с регулации. Informatica Persistent Data Masking пък е скалируем, високо производителен софтуер за маскиране на данни, който спомага за управлението на достъпа до чувствителна информаци€. “ози вариант понижава рисковете от компрометиране на данни в непродукционни среди и също осигур€ва регулаторна съвместимост.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас