Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
23 окт
2013
 
 

Веригата за професионална техника Киров внедрява EnterpriseOne ERP

Новата система ще обхване дейността на всички търговски обекти и сервизи на Киров, ще обхване цялата оперативна дейност на компанията и ще позволи на търговските служители да създават поръчки и документи през мобилни устройства.

4300 прочитания

Нова ERP (Enterprise Resource Planning) система внедрява веригата за професионална техника Киров АД. Избраното решение е EnterpriseOne на българския разрабтчик на бизнес софтуер ERP.BG и се очаква то да обхване цялата оперативна дейност на компанията, ще подобри координацията между отделите, консолидацията на данните и ще позволи информацията да се актуализира в реално време.

Киров внедрява EnterpriseOne

„Търсихме сигурна и същевременно удобна за работа система, която ще повиши ефективността на екипа ни и ще направи още по-бързо и качествено обслужването на нашите клиенти – заявиха от Киров АД. – В добавка възможностите за достъп до фирмената информация през мобилни устройства ще улесни работата на търговските ни служители, а вграденият в EnterpriseOne CRM модул ще ни позволи да организираме по-лесно различни маркетингови кампании, да определяме отстъпки и да създаваме промоции.“

EnterpriseOne ще обхване дейностите на всички търговски екипи и 13-те магазина на Киров в страната.  Възможността за достъп до системата през мобилни устройства, както и модулът за обединени комуникации ще предоставят на търговците гъвкавост, без това да ограничава функционалността на ERP решението. Те ще могат да представят продукти и да създават оферти, още докато са при клиентите и ще имат достъп в реално време до цялата свързана информация. Освен това извършването на продажба ще се отразява автоматично на останалите свързани процеси в компанията.

Вграденият в ERP системата Продуктов конфигуратор се очаква да позволи леснот търговско къстъмизиране на поръчките и да улесни комуникацията с доставчиците, сервиза и останалите участници в бизнес процесите. С помощта на му екипите на предприятията ще могат лесно да създават и устойностяват нови продукти и категории, отговаряйки на пазарните промени за броени дни. Лесно могат да бъдат конфигурирани нови продуктови модели, според специфичните клиентски изисквания, а търговските екипи могат бързо да изготвят сложни оферти и да изпълняват поръчки със 100% точност. Конфигурирането на параметрите на изделията става бързо и лесно, а към тях могат да се добавят също различни графични схеми, статистика и история.

Киров внедрява EnterpriseOne

Специализираният модул „Сервиз“ на EnterpriseOne пък ще следи натоварването на сервизните центрове в страната. Ситемата дава възможност за приемане на нови заявки в движение, както и предварително офериране на ремонтните дейности. Сервизните екипи ще могат да отчитат извършените ремонтни дейности в реално време, а при необходимост задачите лесно ще могат да се прехвърлят между екипите. По този начин служителите на Киров ще могат да получават моментална информация за статуса на всяка ремонтна дейност.

Сред останалите предимства на новата ERP система са многобройните възможности за управление на промоции и акции, както и на цени и отстъпки за клиенти и дилъри. В добавка мощният CRM модул на EnterpriseOne ще повиши значително качеството на обслужване на клиентите и ще позволи на търговците да достъпват фирмената информация през таблети, смартфони и други мобилни устройства. Новата система ще позволи и изграждането на съвременен електронен магазин, който ще работи както с крайни клиенти, така и с дилърите на Киров. Дистрибуцията също ще бъде улеснена, управлението на складовете ще се автоматизира и ще бъдат създадени нови, по-гъвкави условия за ценообразуване и отстъпки – според количество, промоции за период, промоционални комплекти, бонусни артикули и т.н. Интегрираната в EnterpriseOne Business Intelligence система ще предостави на мениджърите и ръководителите на екипи актуална картина на бизнеса, помагайки в процеса на взимане на решения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас