Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
бр. 40, 2013

21 окт
2013
 
 

ISTA 2013 ще предложи повече презентационни тракове и възможности за дискусии

Международната конференция за автоматизираното тестване на софтуерни продукти и системи ще се проведе на 14 ноември в Sofia Event Сenter в столичния Paradise Мall.

4043 прочитания

За трети пореден път международната конференция Innovations in Software Тest Automation (ISTA) 2013 ще събере в София експерти в разработката и автоматизираното тестване на софтуерни продукти и системи. Събитието ще се проведе на 14 ноември в Sofia Event Сenter в столичния Paradise Мall.

Според организаторите очакванията са конференцията да събере няколкостотин софтуерни инженери, които ще дискутират иновациите в създаването на качествени приложения. Посетителите ще имат възможност да получат практически съвети в подхода към автоматизираното тестване, както и да видят добри практики от ежедневната дейност в отделите на водещи софтуерни компании.

Тази година събитието включва два паралелни презентационни трака, както и фокусиран панел от 4 практически сесии или т.нар. hands-on labs. В последните, малки групи от участници ще работят върху задачи в реална среда и с помощта на ментор ще се справят с конкретни казуси, стъпка по стъпка. Едновременно с това специалното отворено пространство и обособената експо зона ще предложат допълнителни презентации и възможности за дискусии.

ISTA 2012

В програмата тази година са привлечени чуждестранни лектори от САЩ, Израел и Индия, които допълват усилията на българските експерти от общността по представянето на актуалните технологии и инструменти при разработката и автоматичното тестване на софтуерни продукти и системи.

Един от важните акценти в програмата тази година се фокусира върху темата за автоматизацията на тестовете и непрекъснатото усъвършенстване на процесите по разработка и внедряване на софтуерни продукти и системи (или т.нар. Continuous Delivery). На темата ще бъде посветен специално разработен авторски формат, в който участие на голямата сцена едновременно ще вземат експерти от VMware, SAP, Software AG и HP. В разширената дискусионна част от този панел ще може да участва директно и аудиторията, като задава свързани с темата практически въпроси.

Останалите лекции в конферентната програма включват широк кръг от теми, сред които: автоматизирано тестване на отделни фрагменти с програмен код и инструменти за постигане на близо 100 процента покритие на този код; начини за автоматизиране на самите резултати от автоматизираното тестване; автоматизирано тестване на мобилни приложения за Android; автоматична проверка на нивото на сигурност и защита на мрежа, в която работят клиентски приложения – вероятни точки за пробив; разработка на високопроизводителни аналитични решения; едновременно тестване за множество платформи с Cucumber и др.

Kонференцията има за цел да бъде мястото, на което компании с различна степен на опит и ресурси в областта на автоматизирано тестване на софтуер се срещат ежегодно и обменят ефективно знания и опит. Събитието през 2013 и въвеждането на международния формат е поредната стъпка в посока създаване на интернационална общност от специалисти с интерес към автоматизираното тестване на софтуер и канали за споделяне на иновативни идеи и практики в тази област.

ISTA 2013 се осъществява с подкрепата на 7 софтуерни компании: VMware Bulgaria, SAP Labs България, Infragistics Bulgaria, Experian, Musala Soft, Skrill и HP.

Участието в конференцията е платено с вход от 99 лв. Пълната програма, информация за събитието, както и формата регистрация могат да бъдат открити на: http://istabg.org.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас