Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | HDD и SSD
15 окт
2013
 
 

Все повече компании поглеждат към твърдотелните дискове

Най-популярният доставчик на твърдотелни решения е Dell, чиито продукти са предпочитани от 31% от респондентите в изследване на SSG-NOW и ITIC.

9516 прочитания

32% от компаниите имат категорични планове да внедрят твърдотелни дискове, като флаш устройствата и SSD-тата ще се използват предимно за да подобряват рботата на виртуални сървъри. Това сочат резултатите на проучване на компаниите Information Technology Intelligence Consulting (ITIC) и Storage Strategies NOW (SSG-NOW), проведено сред 550 глобални ИТ компании през август.

SSD

Проучването, озаглавено “Enterprise Use Cases for Solid State Storage”, дефинира флаш и SSD технологиите и техния ръст на пазара. 41 на сто от анкетираните компании са докладвали, че харчат между 101 хил. и 500 хил. долара годишно за технологии за съхранение на данни. Също така 31 процента от респондентите са заявили, че ще използват SSD/флаш памети, за да подобрят производителността на обработката на транзакции в реално време (Online Transaction Processing – OLTP). 37 на сто пък смятат да интегрират нови модерни сторидж решения във вече съществуващата си инфраструктура за съхранение на данни.

Изследването на SSG-NOW и ITIC обръща поглед и към вендорите на решения. Най-популярният досатавчик на твърдотелни решения сред ИТ компаниите е Dell, чиито продукти са предпочитани от 31% от респондентите. На следващите челни позиции се нареждат съответно EMC (25%), HP (23%), IBM (22%), Western Digital (20%), Intel (20%), NettApp (13%) и Oracle (11%).

Въпреки, че са по-скъпи от традиционните твърди дискове и все още имат проблеми  с ниския брой цикли на запис, флаш/твърдотелните решения се представят много добре в среди с голямо натоварване и голям брой входно-изходни операции поради много по-голямото бързодействие, което предлагат.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас