Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
12 окт
2013
 
 

Най-добрите безплатни фоторедактори за Android (част 1)

В това издание ще разберете за Snapseed, XnRetro и Pixlr Express за Android и ще видите редактирани снимки с тях

15663 прочитания
Страница 1 от 4

Тихомир Иванов

Възможностите на мобилните устройства напреднаха много и създадоха предпоставки пренасянето на ралзични софтуерни приложения от десктоп към мобилния свят. Един добър пример за това са приложенията за обработка на изображения, някои от които пожънаха огромни успехи. Дори Adobe - компанията, която разработва хегемона Photoshop - пусна няколко мобилни приложения за Android и iOS, сред които функционално богатото, но и платено Photoshop Touch, както и базисното и безплатно Photoshop Express, за което ще можете да прочетете във втората част на представянето на най-добрите безплатни фоторедактори за Android.

Мобилните приложения, които ще ви представя този път, включително с обработени снимки, са популярното Snapseed, което Google придоби през септември 2012 г., както и XnRetro на XnSoft и Pixlr Express на Autodesk, които са мобилните версии на едноименните си десктоп издания.

Всички фоторедактори са тествани върху премиум таблета Toshiba Excite Write. Използваните снимки също са направени с него.

Всички приложения тествах върху премиум таблета Toshiba Excite Write, за който подробно ревю можете да прочетете тук. Устройството има достатъчно високи характеристики, за да позволи гладка работа с подобни ресурсоемки приложения. Освен това екранът му е с отличната резолюция от 2650 на 1600 пиксела, а батерията му позволява цял ден експлоатация.

Всички редактирани снимки, които ще видите в това и в следващите представяния също са правени само със задната камера на Toshiba Excite Write, която е 8-мегапикселова и има максимална бленда f2.2, автофокус и стабилизация. В допълнение към камерата има LED светкавица, както и функции, като HDR, режим за заснемане на панорамни кадри и функция за засичане на лица.

1 234
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас