Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
09 окт
2013
 
 

HP с подобрения в партньорската си програма

Очаква се броят изпити, необходими за получаване на сертификат за Акредитиран технически специалист (ATP) за сървъри, ще се намали с 80% през 2014 г. в сравнение с 2013 г.

3168 прочитания

Подобрения на своята глобална програма PartnerOne обяви HP. Те включват нови специализации в ключови области на ръст, отстъпки като част от модела за компенсации, последователна структура на партньорство и по-добра навигация на партньорския портал. Подобренията ще са достъпни от 1 ноември 2013 г.

Новостите в PartnerOne се основават на новите актуализации на членския брандинг и основния компенсационен модел, представени по-рано тази година, когато Хюлет-Пакард обяви, че ще започне да плаща бонуси от първите продажби и ще увеличи потенциала за печалба на партньорите си.

С цел да се опрости процеса на сертифициране, Хюлет-Пакард намали наполовина броя на техническите сертификации и създаде основани на роля сертификации, които изискват значително по-малко време извън офиса за лицата, записани в тези курсове. Така например, броят изпити, необходими за получаване на сертификат за Акредитиран технически специалист (ATP) за сървъри, ще се намали с 80% през 2014 г. в сравнение с 2013 г.

Нови специализации

HP обяви нови специализации, насочени към ключови области на растеж:

• Платинени специализации - Software и Platinum за съществуващата специализация в Конвергирана инфраструктура

• Златни специализации - Cloud Builder, Vertica, ServiceOne Enterprise и ServiceOne Printing and Computing

• Сребърни специализации - Autonomy, Vertica, ServiceOne Enterprise и Workstations конкретно за  PPS в Европа, Близкия Изток и Африка.

За крайните си клиенти HP представи Cloud Partner Solution Navigator – онлайн ресурс, които предоставя подробна информация за специалностите на партньорите. Според компанията той трябва да помогне на клиентите да намерят подходящия за тях партньор на Хюлет-Пакард, който да им помогне да мигрират към облака.

Хюлет-Пакард ще насърчава и най-високите нива на партньорство в маркетинговите си кампании и ще изброява тези партньори по членско ниво в HP Global Partner Locator.

Printing & Personal Systems (PPS) в Европа, Близкия Изток и Африка създават и ясни, опростени правила за връзки с клиентите, които определят параметри за съвместни отношения с партньорите в канала. Това включва ясно посочени и очертани, водени от Хюлет-Пакард и канала, сегменти, с цел да се оптимизира, опрости и ускори процесът на продажби и да се избегне дублиране на усилия или конфликти. Освен това ще бъде създаден и нов специализиран екип на Хюлет-Пакард, чийто усилия ще са насочени върху съвместните продажби в големия корпоративен сегмент, с цел постигане на растеж и рентабилност. Тези подобрения ще помогнат на компанията и нейните партньори да обслужват клиентите си чрез един съвместен и оптимизиран подход.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас