“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
03 окт
2013
 
 

ƒжон јтанасов-младши: » “ и R&D са сред най-важните сфери за Ѕългари€

4654 прочитани€

“ихомир »ванов

»нформационните и комуникационните технологии (» “) и научно-развойните дейности са сред най-важните сфери, върху които Ѕългари€ тр€бва да се фокусира. “ова за€ви ƒжон јтанасов-младши за Computerworld Bulgaria по повод навършването на 110 г. от рождението на известни€ изобретател от български произход д-р ƒжон ¬инсент јтанасов – създател на първи€ електронен компютър.

“ова означава отлични училища и подкрепа за научно-изследователското общество. ≈дна от сферите, където съм забел€зал, че българите са силни, е софтуера, където мисл€, че има м€сто за експанз舓, коментира ƒжон јтанасов-младши.

ƒжон јтанасов-младши

—поред него, българите тр€бва да са по-обединени, за да могат да подобр€т икономическото състо€ние на страната и стандарта на живот.

¬ допълнение той изтъкна, че е горд да е син на ƒжон јтанасов. „“ой постигна много в живота си и приписа част от успеха си на българските си корени. ¬ нашето семейство се радваме, че имаме български гени, те допринас€т за нашата интелигентност и работна етика. Ѕългарите са енергични, щедри и много подкреп€т баща ми.“

ƒжон јтанасов-младши досега е бил CEO на н€колко компании в сферата на медицината и научно-развойната дейност, а понасто€щем е „полупенсиониран“, както той сами€т се самоопредел€.

110-годишнината, ко€то се навършва на 4 октомври, се отбел€зва чрез поредица от събити€, организирани от администраци€та на президента на –епублика Ѕългари€, съвместно с “ехнически€ университет – —офи€, —ъюза по автоматика и информатика „ƒжон јтанасов“, Ѕј»“, Ѕј— ќћ, » “  лъстер, Sofia Tech Park, ЅјЌ, технологични€ сайт IDG.BG и Computerworld Bulgaria.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас