Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
25 сеп
2013
 
 

Приключи мащабен проект в България, който е базиран на IBM Informix

5206 прочитания

Стефан Станчев

В началото на септември тази година приключи голям проект в Агенция „Митници“, който е базиран на IBM Informix Database. Това разкри Нина Благоева, управител на родния софтуерен дистрибутор NDB, по време българската премиера на версия 12.10 на Informix.

Нина Благоева, управител на NDB

Интеграцията е осъществена в Българската акцизна централизирана информационна система (БАЦИС) с използване на data warehouse (DW) и технологията Cognus на IBM. Там се събира информацията от акцизите през последните години в Агенция „Митници“. Така могат да се правят по заявка на клиента всякакъв вид справки и различни разрези, като самите процеси се случват много бързо и динамично. Могат да се извличат аналитични данни от оперативните данни. Разработката е направена заедно с IBS, a проектът продължи около една година. Това е един от големите проекти на NDB тази година, заяви Благоева.

Скот Пикет, отговарящ за техническите продажби на Informix в световен мащаб

„Informix V12.10, която бе обявена официално през лятото, предлага много нововъведения - каза Скот Пикет, отговарящ за техническите продажби на Informix в световен мащаб. - Новата версия дава решение на предизвикателствата с Big Data при чувствителните данни. Могат да се извършват анализи в реално време (in-memory), а администрирането е улесненто чрез инструмента за менажиране (Open Admin Tool – OAT), който освен това става и мобилен. В Informix V12.10 е налице поддръжка на IBM Informix Dynamic Server (IDC) и Informix Warehouse Accelerator (IWA) за онлайн аналитични процеси (OLAP - Online Analytical Processing) и BI. Новата версия предлага поддръжка на нерелационна база данни (Not only Structured Query Language - NoSQL) и на хибридни операциии с транзакционни и нерелационни бази данни. Primary Storage Manager осигурява бърз бекъп, а нови функционалности дават възможност за по-лесно разгръщане в частен облак и дистрибутиране в грид системи. Informix V12.10 гарантира много по-бързи транзакции и анализи.“

Нина Благоева сподели, че с нетърпение в NDB са чакали тази нова версия. „Функционалностите, които са вградени в Informix V12.10 са ни много нужни, даже имахме съвсем конкретни изисквания. Много силно ни интересува и ще бъде от полза за българските клиенти интеграцията с другите IBM продукти, в частност: SPSS, Cognus. Мога да кажа със сигурност, че почти всички национални регистри в България са базирани на Informix. Между тях са: ЕСГРАОН, Български докумнети за самоличност, Гранична полиция, КАТ, Трафик контрол, Статистическия регистър, регистрите на Патентното ведомство, на МвнР и др.“, допълни Благоева.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас