Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
20 сеп
2013
 
 

Щатските фирми ще похарчат за услуги Carrier Ethernet $5,5 млрд. през 2013

Проучване на Insight Research показва, че за 5 г. фирмите в САЩ ще похарчат над $49 млрд. за Ethernet услуги.

4178 прочитания

Предприятията в САЩ ще похарчат над $49 млрд. за период от 5 години за Ethernet услуги, предоставяни от оператори, показва ново пазарно проучване на Insight Research. Базираните на Ethernet „градски" (MAN) услуги и „глобални" (WAN) yслуги стават широко разпространени, достъпни са от всички големи телекомуникационни оператори в САЩ, включително кабелни оператори, които изграждат внушителна клиентска база около Ethernet услугите сред малките и средни фирми. Приходите на индустрията се очаква да нараснат от почти $5,5 млрд. през 2013 до над $13 млрд. през 2018 г., добавят от Insight Research.

Според анализаторите, „популярността на Ethernet се дължи на способността на технологията да посрещне нарастващите нужди от пропусквателна способност на ниски цени, както и от великолепната й гъвкавост спрямо наследените TDM базирани услуги. Мащабната миграция на безжичните бекхол връзки от TDM към Ethernet ще продължи да е движеща сила през следващите 5 г., тъй като операторите ще довършват разгръщането на своите 4G LTE мрежи.

„Ethernet услугите за малките и средни фирми са най-бързо растящият сегмент на този пазар, докато безжичната бекхол свързаност доминира във високия клас, казва Фран Каулфийлд, директор проучвания в Insight. - През прогнозния 5-годишен период средният годишен ръст ще бъде 19 на сто, като най-бързо пазарът ще расте през следващите 2 години", добавя Каулфийлд.

Проучването на Insight обхваща разходите за Ethernet услуги и анализира употребата им според типа топология - E-line, E-LAN и достъп, както и обсег („метро" ниво, глобална свързаност, слой за достъп), разнообразни нива на пропусквателна способност. Освен това докладът се спира на влиянието на индустриални стандарти като MEF CE2.0, чрез които операторите все повече разчитат на взаимна съвместимост с други доставчици на услуги.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас