Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
18 сеп
2013
 
 

Microsoft сериозно обнови Bing

Bing получи ново лого, освежен интерфейс и по-добри възможности за търсене

5016 прочитания

Microsoft все още не може да надмине Google на пазара на онлайн търсачките, но не се предава, дори напротив – компанията обяви, че сериозно е обновила Bing, включително логото на търсачката, което вече е в унисон с новия имидж на марките на редмъндския гигант. Актуализацията ще се разпространи постепенно сред потребителите през следващите седмици.

Новото лого на Bing

Google е неоспоримият лидер на пазара от доста години. През август 66,9% от онлайн търсенията в САЩ са направени чрез Google, докато през Bing са минали 17,9% от заявките, с което търсачката на Microsoft се нарежда на второ място, според comScore. Yahoo, която използва механизмът за търсене на Bing, е била на трето място с 11,4%.

Но новото лого, освеженият потребителски интерфейс и подобрените възможности за търсене, с които Bing току-що се сдоби, са сигнал за „началото на нова, по-съвременна ера“ за търсачката, заяви в блог Лорънс Рипшър, генерален мениджър за потребителското изживяване в Bing.

Анализаторът от Opus Research Грег Стърлинг смята, че промените в Bing по-скоро няма да допринесат за значителен ръст на пазарния дял на търсачката. „Но с времето Bing може да се придвижи напред, докато продължава да надгражда някои от тези подобрения“, добави той в имейл.

Една от най-големите промени в търсачката е сливането на две функции – Snapshot и Sidebar – които бяха представени миналата година. Snapshot предоставя фактологични, структурирани данни за хора, места и обекти, докато Sidebar сондира акаунтите в социални мрежи, за да предостави релевантна информация, публикувана от контактите на потребителите в сайтове, като Twitter и Facebook. „В новия ни дизайн комбинирахме тези два източника на знания, за да осигури на хората поддържащия контекс, от който ще се нуждаят за всяка заявка“, обясни Рипшър.

Новите възможности на търсачката на Bing

Нещо напълно ново в Bing е Page Zero – функция, която се опитва да даде отговор на заявка, докато потребителят все още я изписва, като показва линкове, информация и възможни действия преди да се появи първата страница с резултатите. „Мислим, че времето, което хората ще спестят, използвайки Page Zero вместо да навигират из страницата с резултатите, ще бъде значително“, сподели Рипшър.

Друга новост в търсачката е Pole Position. Това е набор от линкове и отговори, които биват показвани по-видимо, в по-голям формат от останалите резултати. Тази функция се включва само тогава, когато Bing е „убеден“, че напълно разбира намерението на търсенето.

Bing Pole Position

Също така Microsoft е подобрила начина, по който Bing се зарежда в различни устройства с разнообразни екрани. „Резултатите би трябвало да изглеждат еднакво красиво както в Surface или iPad, така и в PC или телефон“, посочи Рипшър.

В допълнение потребителският интерфейс е оптимизиран за сензорни екрани.

Макар че някои от новите функции в Bing са много близки до съществуващи функции в Google, търсачката на Microsoft предлага по-богат потребителски интерфейс и изживяване, според Стърлинг. „А интеграцията на социално съдържание в търсачката е новаторска, дори и да не е толкова полезна“, добави той.

Като цяло, на ниво потребителски интерфейс, Microsoft е обновила и доста други елементи, като шрифтовете, разстоянието между надписите, цветовете, визуалните ефекти, дизайна на полето за търсене и логото на Bing. С тези промени компанията се опитва да прокара идеята, че обхватът на Bing вече е значително по-широк и се простира и до продукти, като Xbox, Office и Windows Phone, заяви Скот Ериксон, старши брандинг и криейтив директор в Microsoft. Целта е била да бъде създадена „една нова визуална идентичност, която най-добре описва Bing като част от семейството на Microsoft, посочи той в блог.

Oсвеженият потребителски интерфейс на Bing

IDG News Service Маями

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас