Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
16 сеп
2013
 
 

Танасис Кацирубас смени Майерхофер като шеф на Мобилтел

Досегашният главен изпълнителен директор на Мтел Андреас Майерхофер се връща в Австрия, напусна и Мартин Липауц, съобщиха от оператора.

7080 прочитания

Танасис Кацирубас е новият главен изпълнителен директор на Мобилтел, като той ще поеме поста от досегашния CEO Андреас Майерхофер на 1 октомври 2013 г. Кацирубис ще съвместява отговорностите на главен изпълнителен и главен маркетингов директор на оператора.

От компанията обявиха, че Андреас Майерхофер е взел решение да не продължава своя договор и ще се върне в Австрия. Майерхофер работи в Мтел почти 7 г., като 5 от тях бе начело на компанията. Заедно с Майерхофер по свое желание си тръгва и главният маркетинг директор на Мтел Мартин Липауц. Танасис Кацирубас ще бъде отговорен и за цялостната маркетинг политика на компанията.

Танасис Кацирубас е познат в родния телеком бранш. 3 години той бе главен изпълнителен директор на Глобул до май 2008 г., като преди това е работил за GERMANOS AEBE, най-голямата мобилна търговска верига за мобилна телефония в Югоизточна Европа, и STET HELLAS, гръцки мобилен оператор. След като напусна България, от май 2010 г. Кацирубас пое поста на главен изпълнителен директор на Vip Mobile, оператор от Telekom Austria Group.

"Мобилтел е най-добрата марка на българския телекомуникационен пазар и безспорен лидер. Ето защо смятам да продължа да развивам тази здрава основа, изградена от моите предшественици и с нетърпение очаквам успешно да ръководя втория по големина филиал на Telekom Austria Group към нови цели", заяви след обявяването на назначението си Кацирубас.

Под ръководството на Андреас Майерхофер Мобилтел успя да запази позицията си на пазарен лидер. С придобиването през 2010 г. на Мегалан Нетуърк и Спектър Нет компанията се позиционира като доставчик на цялостни телеком услуги, включително мобилни и фиксирани широколентови продукти и услуги. През септември 2012 година под ръководството на Майерхофер Мтел променя изцяло своята корпоративна идентичност, за да покаже заложената стратегия за позиционирането си като цялостен телеком доставчик. Освен това компанията провежда последователна и дългосрочна социална политика, допълват от Мтел.

Мартин Липауц е главен маркетинг директор на Мобилтел от декември 2012 г. В периода 2005 – 2007 година той заема позицията старши директор „Маркетинг" в телекома, а през 2007 г. става главен директор "Маркетинг" в беларуския оператор Velcom.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас