Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
13 сеп
2013
 
 

Extreme купи Enterasys за $180 милиона

Консолидацията в Ethernet областта продължава, Extreme Networks придоби Enterasys Networks

4306 прочитания

Стремейки се да подсили своето Ethernet портфолио, Extreme Networks обяви, че поглъща Enterasys Networks за $180 милиона, платени кеш.

Според съобщението за покупката, Extreme очаква в рамките на 2 г. да интегрира софтуерната технология на Enterasys в своята платформа ExtremeXOS, мрежова операционна система, като ще продължи да поддържа хардуера и на двете компании.

„Смятаме, че потребителите ще имат полза от единна мрежова операционна система, която предоставя функционалност в двете продуктови линии и е проектирана да даде възможност на потребителите да избират коя хардуерна платформа най-добре пасва на техните нужди", заявиха от Extreme.

Този ход на практика удвоява слабия пазарен дял на Extreme на пазара на Ethernet комутатори до около 3%. Компанията изживя трудни времена през последните няколко години, провеждайки поне три двуцифрени намаления на персонала за по-малко от 4 г., смени и няколко шефове. Според Wall Street Journal, Extreme е обявила през юли, че печалбата й за фискалното четвърто тримесечие е спаднала с 59% при по-слаби приходи.

Зеус Керавала, главен анализатор на Research и блогър в Network World, писа: „Extreme ще финансира покупката, изтегляйки $105 милиона от своите кешови наличности в размер на $205 млн., и заемайки $75 млн. от нова кредитна линия. Extreme ще купи Enterasys от инвестиционната група Gore Group, която придоби компанията през 2006 г. за $386 млн. По това време Gore купи и Siemens Enterprise с идеята да създаде организация, способна да доставя решения за обединени комуникации от край до край, добавя Керавала. - Концепцията звучеше добре, но на практика решенията UC на Siemens Enterprise се внедряваха в Cisco мрежи. Като се имат предвид и предизвикателствата пред Siemens Enterprise при преработката на нейното портфолио през последните 5 г., създаването на каквато и да е съпротива в потребителската база е последното нещо, от което се нуждаеше компанията. Така че вместо да се опитва да натиска клиентите към комбинирано решение Siemens Enterprise/Enterasys, търговците даваха на потребителите онова, което искаха, в повечето случаи Cisco."

Enterasys e частно дружество, което бе отделено от Cabletron Systems. То има около 900 служители и обяви приходи от близо $330 млн. Компанията твърди, че сред големите й клиенти са Toyota, Sprint, щатското Министерство на отбраната и Университета на Южна Калифорния.

Придобиването бе одобрено от бордовете на директорите на двете компании. Шефът на Чък Бергър ще ръководи обединената компания като президент и главен изпълнителен директор. Крис Кроуел, сегашният CEO на Enterasys, се е съгласил на ключова ръководна позиция в бъдещата обединена организация.

Network World, САЩ 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас