Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Първи стъпки и финансиране
12 сеп
2013
 
 

3TS Capital Partners обяви първото затваряне на нов фонд с размер 103 млн. евро

Чрез фонда ше бъдат правени инвестиции в разрастването предимно на ИКТ, медийни и Интернет компании в Централна и Източна Европа

6520 прочитания

Активите на 3TS Capital Partners вече надхвърлят 300 млн. евроКомпанията за инвестиции чрез дялово участие и рисков капитал 3TS Capital Partners обяви първото затваряне на най-новия си фонд – 3TS TCEE Фонд III – с размер 103 млн. евро. Чрез него ше бъдат правени инвестиции в подпомагане разрастването на динамично развиващи се компании, предимно в сферата на технологиите, технологичните услуги, комуникациите, Интернет и медиите.

С новия фонд активите под управление на фирмата, която оперира в Централна и Източна Европа, вече надхвърлят 300 млн. евро.

Основни инвеститори в 3TS TCEE Фонд III са институционални инвеститори, като Cisco, Европейската Банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и OTP Bank. Поради големия интерес от страна на инвеститори, 3TS планира да приеме още няколко инвеститора през следващите месеци през периода на второто затваряне на фонда.

„Дори и пазарната среда да продължава да бъде предизвикателство, тази година се очертава като прекрасна за 3TS. След успешните продажби през пролетта на SolveDirect и Investor.bg, в момента още две компании от нашия портфейл са в напреднала фаза на продажба. Успешното набиране на над 100 млн. евро фонд с фокус върху технологични инвестиции е голямо постижение в днешна Европа и е сигнал за силна перспектива както за нашия регион, така и за сектора на технологиите“, каза Пекка Маки, управляващ партньор на 3TS Capital Partners.

Активният портфейл на компанията в момента включва 11 фирми, сред които Avangate (Румъния), BKS (Чехия), eCift (Турция), Piano Media (Словакия) и ClickAd и Rankomat (Полша). 3TS планира да продължи да инвестира в три до пет компании годишно в региона, от Прибалтика до Турция, с фокус върху инвестиции за подпомагане тяхната експанзия. Типичната сума на инвестиция варира от 2 млн. до 10 млн. евро на компания, като в изключителни случаи могат да се правят както по-малки, така и по-големи инвестиции.

„С новия фонд можем да продължим да подкрепяме бързоразвиващи се компании чрез инвестиции за увеличение на капитала или изкупуване на дялово участие – добави Светослав Стефанов, инвестиционен мениджър в 3TS Capital Partners. – Имаме много солидни компании, които в момента анализираме като потенциални инвестиции в целия регион на Централна и Източна Европа, включително и в България. Това са компании, които, с наша подкрепа, имат реалния шанс да се превърнат в регионални лидери или водещи компании в глобален мащаб.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас