Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
08 сеп
2013
 
 

Samsung готви сателитно 4K излъчване, обещава надграждане на телевизорите

Samsung работи заедно с Eutelsat в Европа за предоставянето на търговска ТВ разпространение с 4K резолюция.

9900 прочитания

Samsung Electronics ще надгради своите 4K телевизори, когато стандартите за ТВ радиоразпръскване бъдат одобрени и си сътрудничи с Eutelsat в Европа, за да предложат съвместно търговско ТВ разпространение през сателит с резолюция 3840 x 2560 пиксела.

Samsung, както и други ТВ производители, се фокусира върху напредъка на Ultra High-Definition, или с други думи 4K телевизорите.

На IFA 2013 компанията направи малка стъпка да коригира липсата на съдържание за новите ТВ приемници, обявявайки партньорството си с Eutelsat. Компаниите ще покажат DVB-S2 Ultra HD сигнал, излъчен от сателит и получен директно на телевизори на Samsung на IFA. Няма точна дата кога сигналите ще бъдат достъпни за потребителите.

Друг проблем е, че стандартите за ТВ радиоразпръскване на 4K съдържание все още не са одобрени, така че е важно телевизорите, които се продават сега, да могат да бъдат надграждани. Samsung каза, че нейните телевизори могат да се надграждат и когато има съгласие по стандартите, компанията ще предложи пакет „UHD evolution kit“ под формата на кутия с външно свързване.

4K линията на Samsung на IFA включва новите 55- и 65-инчови извити телевизори. Извитият екран прави впечатление на доста по-голям. Той позволява на хората да гледат различни програми едновременно – във формат Full HD или 3D, казват от Samsung. В Европа 55-инчовата версия ще струва около €8000. Същевременно нейният плосък 55-инчов модел F9000 струва €4000.

98-инчовият телевизор на Samsung обещава да показва футболните играчи в почти реален размер

Компанията показа и 98-инчов модел, който е толкова голям, че играчите на следващото Световно първенство по футбол в Бразилия ще се виждат в почти реален размер. За хората, котио искат нещо още по-голямо, има и 110-инчов модел.

Производителите на телевизори се надяват, че 4K ще им даде нужния стимул за вдигане на продажбите. В Европа например тази година нямаше големи спортни събития, които обикновено помагат за увеличаване на продажбите на битова електроника. През първото тримесечие на тази година бе отчетен 6-процентен спад на броя продадени в Европа телевизори в сравнение със същия период на 2012 г. През второто тримесечие на 2013 г. обемът спадна с 14 на сто на годишна база, показват данните на изследователската фирма GfK.

IDG News Service, Лондон

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас