Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Операционни системи
04 сеп
2013
 
 

Google изненада Android потребителите с Kit Kat

Android 4.4 няма да се казва Key Lime Pie, както мнозина преполгаха.

4929 прочитания

Не, очите не ви лъжат. Това са Kit Kat блокчета във формата на робот, а шефът за Android и Chrome в Google Сундар Пичай, потвърди в съобщение в Google+, че следващата версия на Android ще бъде кръстена Android 4.4 Kit Kat.

Пичай пусна и снимка на официалното човече на Android с формата на Kit Kat на поляната пред Google, добавяйки, че няма търпение да дочака обявяването на следващата версия на платформата, която е „по-сладка от сладките блокчета, любими на целия екип".

Google изненада Android потребителите с Kit Kat

Google скри официалното обявяване на новото име зад хитра маркетингова кампания, илюстрираща „сладко ново лекарство", заедно с новините, че Android наскоро е надхвърлила границата от 1 милиард активирани устройства. Страницата изобразява времева линия, която се върти около различните версии на Android, включително новата Android 4.4 Kit Kat. Можете дори да влезете в кода през специално отбелязан Kit Kat, поставен на сайта, за да проверите и да видите дали сте спечелили Nexus 7 или кредит за Google Play.

Това е първият път, в който Google си сътрудничи с компания, за да кръсти своята операционна система. Много привърженици на Android очакваха, че компанията ще ползва име на десерт като пая Key Lime Pie за следващата итерация на Android, но Google може би направи по-умен ход, обвързвайки се с добре позната в целия свят марка. Няма подробности кога новата операционна система ще бъде демонстрирана или какви функции ще има, но днешното обявяване ще завърти нов кръг от слухове.

TechHive 

ЕТИКЕТИ:
GoogleAndroid 4.4KitKat
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас