Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
27 авг
2013
 
 

Е-регистър на българските земеделски производители ще е факт до 1 октомври

6886 прочитания

Eлектронен регистър на българските земеделски производители трябва да бъде създаден до 1 октомври. Чрез електронната система българските производители и МЗХ ще имат своевременна информация какви площи се обработват в страната и с каква продукция. Това съобщи на 17 август министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

„Днес прекъсваме част от веригата от прекупвачи и даваме глътка въздух на българските земеделски стопани“, заяви министър Греков по време на откриване на пазар за българска земеделска продукция край Пловдив. Той посочи, че на подобни пазари българските земеделски производители имат възможност да предложат продукцията си директно на потребителите, като прескочат прекупвачите, които изкупуват продукцията на изключително ниски цени.

Тържището се намира на околовръстния път на Пловдив в непосредствена близост до магазин Метро и е създадено с инвестиция на Метро Кеш енд Кери само десетина дни след като министър Греков проведе разговори с ръководствата на големите търговски вериги в България. На разговорите бяха разгледани възможностите за реализиране на по-голям дял българска земеделска продукция в големите търговски вериги в страната ни. „За съжаление нашите земеделски производители не отговарят на всички условия на големите търговски вериги за количества, финансови документи и добри опаковки на стоката им, затова ще работим заедно и в тази посока”, каза още проф. Димитър Греков. Той обясни, че министерството ще бъде в помощ на зеленчукопроизводителите, но няма да се превръща в посредник между тях и търговските вериги.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас