Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
27 авг
2013
 
 

Ericsson е сред лидерите в Магическия квадрат на Gartner за LTE инфраструктура и през 2013 г.

Общо 4 LTE доставчика попадат в лидерския квадрат на анализаторите – Ericsson, NSN, Huawei и Alcatel Lucent

59889 прочитания

Шведският телеком производител Ericsson е обявен за четвърта поредна година за лидер в LTE индустрията в доклада „Magic Quadrant" на анализаторската компания Gartner, съобщиха от българския офис на Ericsson. "Цялостните решения, покритието и професионалните услуги на Ericsson дават на компанията изключително силни позиции в подобряване и развитие на проекти 3GPP", добавят от технологичния гигант.

Другите компании, посочени от Gartner в лидерския квадрат на изследването за LTE мрежова инфраструктура са Alcatel-Lucent, Huawei и Nokia Siemens Networks. Анализаторите са включили в проучването общо 10 производителя, като Samsung, Cisco и NEC са определени като визионери, ZTE попада в квадрата „Challengers", a нишови играчи са Fujitsu и Datang Telecom.

Според Gartner, пазарът на LTE инфраструктура ще скочи от $10,8 милиарда през 2013 до $33,6 милиарда през 2017 г. Това означава среден годишен темп на нарастване на бизнеса за петгодишния период от 41,8%, превръщайки го в най-бързо развиващият се сегмент на пазара на операторско мрежово оборудване.

Според думите на Gartner, "Ericsson остава в добра позиция на пазара на LTE инфраструктура, подпомагана от водещия си дял при 2G/3G/4G мобилните мрежи (35 на сто през 2012 г). Предложенията и внедряванията на Ericsson на wideband CDMA (WCDMA), CDMA и LTE мрежи от край до край заедно с професионалните й услуги я поставят в силна позиция за печелене на още търгове за 3GPP. Освен това Ericsson подобрява собствените си IP предложения."

Ericsson предлага мрежови решения, които имат Wi-Fi интеграция с малки клетки, цялостни LTE решения с широко покритие, WCDMA и CDMA, както и професионални услуги, пише в изявление на компанията.

Обратната връзка от телеком оператори, получена от Gartner при изследването, посочва, че LTE платформите на Ericsson са много стабилни при експлоатация, главно заради провежданите от компанията тестови процедури.

„Щастливи сме, че в своя доклад "Magic Quadrant" Gartner ни разпознава като лидер в LTE областта за четвърта поредна година. Вярваме, че това потвърждава и други независими измервания и доклади на водещи оператори, които твърдят, че Ericsson демонстрира най-добри резултати в мрежовата индустрия", коментира Томас Норен, вицепрезидент и ръководител на отдел „Радиопродукти" в Ericsson.

„Ние сме и единственият доставчик, който разполага с базови станции с интегрирана антена за търговски цели, които влизат в употреба бързо и осигуряват допълнителните предимства на радиопокритието, давайки възможност на операторите да предлагат по-високи скорости и да се справят с по-голям трафик по-ефективно от гледна точка на разходите. Ericsson ще продължи да показва лидерски позиции в сферата на услугите – например във VoLTE и LTE Broadcast", добавя той.

Ericsson управлява мрежи, свързващи над 800 милиона абонати, включително на 10-те водещи LTE оператори по брой абонати към май 2013 г. Ericsson държи и около 25 процента от всички основополагащи патенти за LTE.

Световният пазар за LTE мрежова инфраструктура от край до край ще „обхване" над 72 на сто от всички инвестиции в мобилна мрежова инфраструктура, прогнозира Gartner. 

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас