Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
22 авг
2013
 
 

Българска фирма предлага автоматизирано тестване на приложения в облака

Облачната услуга е базирана на HP LoadRunner. Инфомера е първата фирма у нас, предлагаща подобна услуга.

5831 прочитания

Българските компании вече имат възможност да тестват автоматизирано своите корпоративни приложения или уеб сайтове, като използват LoadMeter - облачна услуга за провеждане на автоматизирани тестове за проверка на работоспособността (мащабируемост и стрес тестове), базирана на HP LoadRunner. Това съобщиха от българското дружество Инфомера, което предлага софтуера у нас. Услугата е достъпна за клиенти в цяла Европа.

Сред клиените на Информера, използващи LoadMeter, са УниКредит Булбанк, ЗАПД Виктория, ТехноЛогика и компании извън пределите на България.

Наличието на уеб-базиран достъп до високопроизводително решение за автоматизирано тестване е особено необходимо за организации, за които гарантирането на високо качество и непрекъсваемост на предлаганите услуги е от особена важност. За тях е критично предотваряването на рискове като неналичност на системите и уязвимости в софтуера, посочват от Инфомера.

Обхватът на потенциалните клиенти е доста широк – уеб сайтове с динамично съдържание и голям брой поребители (например новинарски сайтове, е-магазини и др.), банки, телекоми, софтуерни компании, организации, внедряващи комерсиални решения или пък софтуер, разработен специално за тях.

Сред първите фирми, които вече ползват решението е ИТ компанията ТехноЛогика. „С помощта на проведените тестове с LoadMeter успяхме да повишим бързодействието на разработвана от нас система повече от 2 пъти. Голяма полза видях във възможността да изпълним в много кратък срок 10-15 пъти тестов сценарий, като между тестовете променяхме инфраструктурни настройки. Така успяхме фино да донастроим системата за постигане на максимална производителност“, коментира Йордан Драганчев, търговски директор на ТехноЛогика.

Сценариите за натоварване могат да се изпълнят срещу публично достъпен уеб сайт или срещу корпоративно приложение в локалната мрежа на клиента.

Явор Пиперов, управител на Инфомера, изтъква като предимство това, че LoadMeter е услуга, подходяща както за големи корпоративни клиенти, така и за малки и средни организации. „LoadMeter не изисква закупуването на лицензи и предоставя много изгоден Интернет базиран достъп до пълните възможности на доказано най-доброто комерсиално решение HP LoadRunner. Различните пакети варират от 5-часов достъп за симулиране на до 250 потребители и предоставяне на цялостна услуга, включваща запис на два скрипта, създаване на тестов сценарии, изпълнение на тестове и анализ на резултатите. Друго предимство, освен качеството, е и ценово ефективният модел на предлагане. Ръчните тестовете за проверка на издръжливост при натоварване са трудни и скъпо струващи за провеждане. За целта трябва да се наемат тестери, чийто брой е равен на натоварването, което организацията иска да симулира. Следват други предизвикателства, свързани с контрола на изпълнението на тестовете и измерването на резултатите. Основно предимство на решението е, че клиентът може да повтори многократно теста, докато променя настройки на инфраструктурата, за да намери най-оптималната конфигурация. Не на последно място,  LoadMeter поддържа най-модерните уеб технологии (Ajax, Flex, HTML5, Webservices и мобилни приложения“, разкри Пиперов.

От Инфомера изтъкват, че са единствената компания на българския пазар, която предлага автоматизирана проверка качеството на софтуерните приложения за уязвимости в сигурността преди внедряване в експлоатация, валидация за мащабируемост - проверка на бързодействието и измерване на времето за изпълнение на основни процеси с нарастване на броя потребители, както и наблюдение на качеството на публично предоставяни услуги от гледна точка на крайните потребители.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас