Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 авг
2013
 
 

Asus и Motorola ще правят следващите Nexus устройства

Уважавани блогъри твърдят, че Motorola ще произведе следващи смартфон Nexus, а Asus ще прави следващия таблет Nexus 10.

4809 прочитания

Все повече устройства Nexus ще се появят през тази година, включително телефон на Motorola и 10-инчов Asus таблет, пишат редица интернет блогове, макар че информацията не е потвърдена официално.

Марката "Nexus" се отнася до устройства, които стартират Android точно както предвижда Google, без никакви добавки и изменения на устройството от производителя му или от мобилен оператор. Google работи в тясно сътрудничество с хардуерния производител на тези устройства и след това ги продава през собствения си уеб сайт, а в някои случаи и през търговски вериги.

Asus работи с Google по новия таблет Nexus 7, запазвайки ролята си от миналата година, но досега не бе ясно кои компании биха се поели задачата да обновят миналогодишните Nexus 4 (смартфон) и Nexus 10 (таблет).

Тейлър Уимбърли, добре познат Android блогър, писа в Google+, че Motorola ще представи смартфон Nexus през четвъртото тримесечие. Това ще бъде различен апарат от версията Google Play на Moto X, която Motorola вече обеща, писа Уимбърли. Той обаче не разполага с други подробности за телефона.

Междувременно Geek.com обяви, че Asus ще създава следващия таблет Nexus 10, който трябва да е готов за празничния коледен сезон. Репортерът Холи цитира „многобройни източници" и дори публикува снимка от екрана от търговска верига, която посочва Asus като партньор за производството му. Ако е истина, това означава, че Google се отдръпва от Samsung, който миналата година произведе Nexus 10.

И двата репортери имат добри попадения със слуховете около Android. Уимбърли публикува данни за Moto X преди пускането му, а Холи разкри Google Play версията на Samsung Galaxy S4, преди тя да бъде представена през май. Въпреки че скорошен туит на журналиста Еймир Ефрати от Wall Street Journal предположи, че Samsung ще произведе следващия Nexus 10, сега той обяви, че се объркал, а Google все още не е посочила своя партньор за по-големия таблет.

Ако Google спази сроковете от миналата година, следващият телефон Nexus и 10-инчов таблет трябва да бъдат обявени през октомври. Google планира мащабно събитие за представянето им миналата година, но то бе отменено заради Урагана Санди, а обявяването бе направено само в блога.

TechHive 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас