Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
10 авг
2013
 
 

Unisys и Intel се целят в мултимилиарден пазар с нова x86 платформа

Решението ще помага за мигрирането на Unix клиенти от RISC към x86

4319 прочитания

Доставчикът на ИТ услуги и софтуер Unisys и Intel си сътрудничат за изграждането на защитена компютърна платформа, способна да обслужва изискванията на критични за бизнеса работни натоварвания в облака и Големите данни, давайки възможност на клиентите на Unix да мигрират от остарели RISC базирани платформи.

Платформата ще съчетава усъвършенствана технология на Unisys за защитено разделяне s-Par с иновациите на Intel при процесорите Xeon, включително: Intel Integrated I/O за увеличаване на скоростта на входно/изходните операции и осигуряване на по-голяма пропусквателна способност чрез PCI Express Generation 3 (PCIe 3.0); Intel Turbo Boost Technology 2.0; новият набор AES базирани инструкции на Intel (Advanced Encryption Standard New Instructions - AES NI) за по-ефективно криптиране на големи обеми данни. Интегрирането на допълнителни иновации на Intel също е в пътната карта на проекта.

„Иновативната платформа капитализира напредъка в процесорите Intel Xeon и подобряване на изключително широката софтуерна екосистема, давайки на организациите мощна алтернатива на скъпите демодирани RISC системи", заяви Шанън Поулин, маркетинг вицепрезидент на групата в Intel за центрове за данни и свързаните с тях решения.

Unisys смята, че платформата ще бъде първата архитектура, базирана на процесори Xeon, която ще предостави сигурност, отказоустойчивост, мащабируемост и предвидима производителност от корпоративен клас за три от ключовите днес ИТ предизвикателства.

Те включват „обуздаване" на мощта на облака, давайки възможност на организациите да хостват Linux, Windows и мигрирани Unix приложения на една и съща платформа и да ги предоставят чрез разнообразни модели.

Unisys твърди, че тя ще даде възможност за използване на Големите данни в приложения от реалния свят чрез „изключителна мащабируемост", както и способност за стартиране на заявки с отворен код Hadoop в еди дял, добавяйки нужните в реално време виртуални машини.

Според Unisys, „водещи анализатори оценяват пазарните сегменти на облачните изчисления, Големите данни и миграцията Unix-RISC на общо $23 млрд., което отваря огромен потенциал пред съвместните усилия на Unisys и Intel през следващите няколко години."

ARN 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас