Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Таблети
09 авг
2013
 
 

Asus готви нови таблети Transformer и MeMO за края на годината

Продуктовите планове на Asus обхващат нови таблети с разнообразни .

6082 прочитания

Тайванският PC производител Asus планира да пусне нови таблети в своите Android серии Transformer и MeMO Pad до края на тази година, като целта е да подсили своята марка в таблетното пространство заедно със серията Google Nexus 7.

Главният изпълнителен директор на Asus Джери Шен коментира въпроса в петък при представяне на финансовите резултати, представяйки и слайдове с подробности за продуктовата пътна карта на компанията. Слайдовете споменават продуктови имена като „MeMO Pad HD 8", „MeMOFone HD 5" и „PadFone mini", което означава, че компаняита може би планира нови таблети с разнообразни размери.

В близко бъдеще Asus иска нейните собствени таблетни продукти да станат по-големи от Nexus 7, който тайванците разработват съвместно с Google. Най-новият модел бе представен миналия месец на стартова цена $229.

Целта е продажбите на наш марков таблет да станат по-големи от тези на Nexus 7, каза Шен. - След 6-месечни усилия смятам, че през третото тримесечие продуктите с нашата марка ще достигнат над 50% от всички наши таблети."

Продуктовите планове на Asus обхващат нови таблети с разнообразни размери

 

Той очаква тази тенденция за продължи и през четвъртото тримесечие на тази година и първото на 2014 г.

Asus подготвя още таблети, тъй като търсенето на PC-та продължава да спада по-бързо, отколкото прогнозираха индустриалните експерти за първата половина на тази година, каза Шен. През второто тримесечие Asus докладва 1% годишен спад на чистата печалба, като според Шен това се дължи на слабото търсене на персонални компютри и някои проблеми с преминаването към нови продукти.

„Продуктовият цикъл става все по-кратък и по-кратък за всички типове масови електронни устройства, затова управлението на преминаването към нови продукти става все по-критично", добави той.

Освен това шефът на Asus каза, че компанията планира да пусне продукти PadFone в САЩ следващата година през местен оператор. PadFone работи като Android смартфон иможе да се превърне в таблет, когато се пъхне в 10-инчов плосък екран.

IDG News Service, Пекин

ЕТИКЕТИ:
AsusтаблетFonepad
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас