Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 юли
2013
 
 

IBM и UniCredit сключиха 10-годишен договор за милиарди долари

IBM ще изгради мащабна облачна среда в UniCredit като част от трансформацията на ИТ инфраструктурата на финансовата група, като в допълнение двете компании ще създадат съвместно дружество за ИТ инфраструктурни услуги за финансови компании и лаборатория за иновации

4509 прочитания

UniCredit, чиято централа е в Италия, работи в 22 европейски страни, включително в България, и има общо 9200 клона.IBM обяви, че е сключила 10-годишен договор за „милиарди“ долари с европейската финансова група UniCredit, за да изгради мащабна облачна среда като част от още по-мащабен проект за трансформация на ИТ инфраструктурата на групата.

Целта на проекта е да повиши ефективността и гъвкавостта в ИТ на UniCredit, но конкретните условия по сделката не бяха оповестени.

В допълнение IBM и бизнес групата на UniCredit, отговаряща за глобалните услуги, ще създадат съвместно дружество, което ще предлага ИТ инфраструктурни услуги на други финансови компании. В него ще работят служители на IBM и UniCredit, базирани в Италия, Германия, Австрия, Словакия и Чехия.

Друга част от договора предвижда отварянето на лаборатория за иновации, наречена Value Creation Center, която ще търси нови технологии с потенциал да бъдат разработвани и добавяни към услугите, предлагани от съвместното дружество на IBM и UniCredit.

Воденият от иновации подход на UniCredit относно сорсинга отразява променящите се мотивации на пазара на стратегически сорсинг – коментира Ерик Клементи, старши вицепрезидент „Глобални технологични услуги“ в IBM. – При вземането на сорсинг решения организации с напредничаво мислене, като UniCredit, отиват отвъд базисните нужди, като намаляване на разходите, и достигат до по-високи бизнес резултати, като растеж, конкурентни предимства и, разбира се, нововъведения.“

По време на международното технологично изложение CeBIT 2013, което се проведе през март в Хановер, UniCredit обяви, че е станала първия голям клиент на PalmSecure – иновативна система за автентикация при точки за продажба (POS), разработена от Fujitsu Technology Solutions. Системата позволява на потребителите да плащат, като само поставят ръката си върху инфрачервен скенер.

Наскоро UniCredit направи анонс и за друга иноввация, в която инвестира - компанията стана първия голям клиент на PalmSecure, система за автентикация при точки за продажба (POS), разработена от Fujitsu Technology Solutions

UniCredit, чиято централа е в Италия, работи в 22 европейски страни, включително в България, и има общо 9200 клона.

Computerworld Великобритания

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас