Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Startup новини
19 юли
2013
 
 

Проектите Embrioo.com, Voiceboard и Sponsia - победители в конкурса Th13teen Arts

Първи национален конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии проведе по инициатива на Министерство на икономиката и енергетиката в партньорство с Фондация StartUP.

4293 прочитания

Победителят в първи национален конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии Th13teen Arts, финалите на който се състояха на 13.07.2013 г., събота, е Рени Попчева с проекта Embrioo.com - иновативна онлайн платформа, която обвързва хора с идеи от целия свят и има потенциала да превръща идеята в успешен бизнес продукт. Конкурсът се проведе по инициатива на Министерство на икономиката и енергетиката в партньорство с фондация StartUP.

Embrioo.com фокусира на едно място креативни и иновативни идеи от целия свят от една страна, професионалисти, които могат да развият идеята в бизнес концепция от друга и големи корпорации, чиито интерес е да подобрят своите продукти и биха могли да закупят бизнес идеите. Embrioo.com е функционираща платформа, която вече е привлякла големи компании като Кока-Кола, Данон, Уника, Белла България, някои български университети – Софийски университет, Нов Български университет, Национална художествена академия, Шефийлдския университет, 8 университета от Индия и частни инвеститори.

Освен статуетка и грамота победителят в конкурса Th13teen Arts получава и възможността да представи бизнес идеята си на международния конкурс за творчески предприемачи Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември тази година в Копенхаген. В Дания нашият национален победител ще се състезава за награда от 50 000$. В надпреварата ще се включат близо 40 страни от целия свят. За доброто представяне на българската идея на международния финал, организаторите от Министерство на икономиката и енергетиката ще осигурят специално обучение за победителя и ще запишат кратък видео материал за бизнес идеята му. Разходите по пътуването и престоя на българския участник ще бъдат за сметка на организаторите. Всички финалисти в конкурса Th13teen Arts получават безвъзмездна подкрепа и от фирма Антера ООД под формата на безплатен пакет от счетоводни, административни и консултантски услуги.

Второ място беше отредено на Найджъл Шарп за проекта Voiceboard - иновативно софтуерно приложние, което ви позволява да визуализирате вашите идеи. Създателите на Voiceboard вярват, че бъдещето принадлежи на цифровото поколение и модерните технологии с гласово задействане.

Третото място журито отреди на Милен Иванов за проекта Sponsia - онлайн платформа, създадена, за да улеснява и осъществява връзката между спонсори и организатори на събития.

Жури от експерти в състав: Елица Панайотова, Емил Попов, доц. Иван Чалъков, Йордан Матеев, Любен Белов и Мартин Захариев, оцениха бизнес концепциите на участниците и определиха победителите. След като изслуша всичките девет предложения на участниците, журито оцени и определи тримата фаворити.

Цели на конкурса Th13teen Arts:

  1. да се насърчи предприемачеството и новаторския дух;

  2. да се постави национален фокус върху значението на творческите индустрии;

  3. да укрепнат уменията на предприемачите от творческите индустрии;

  4. да се стимулира броя на успешните творчески предприятия у нас.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас