Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
19 юли
2013
 
 

Canalys: През 2014 г. ще бъдат продадени 5 млн. смарт часовника

3795 прочитания

Пазарът на „умни" часовници скоро ще се „подгрее", ако съдим по прогнозите, направени от Canalys тази седмица.

Според най-новия анализ на Canalys, световният пазар на часовници с операционна система ще надхвърли 5 млн. броя през 2014 г. Canalys смята, че над 330 000 смарт часовника са били продадени през 2012 г., като водещи са Sony и Motorola. Прогнозите предвижат 900% ръст на доставките спрямо тази година, като нови елементи на пазара вероятно ще стимулират още повече купувачите.

Canalys дефинира смарт часовниците като „умни ленти за носене, представляващи устройства с многобройни предназначения, които могат да стартират приложения на трети страни и да проектирани да бъдат поставяни на тялото, а не в джоб или носени в ръка. Прогнозите са от услугата на Canalys Appcessory Analysis.

За разлика от първите продукти, новите модели умни часовници ще предоставят по-всеобхватен софтуер и ще са с по-елегантен дизайн. Богат информационен дисплей, интеграция на сензори в уеб услуги ще са ключови функции в новите предложения. Тези допълнителни устройства няма да заменят смарт телефоните, а ще ги допълват като „приложения аксесоари", или appcessories, както ги е кръстила Canalys.

Pebble Technology се присъедини кам пазарания лидер Sony през 2013; над 500 000 броя умни часовници ще бъдат продадени тази година. В края на 2014 г. пазарът направо ще се „взриви", нараствайки 10 пъти след пускането на ново поколение устройства от Apple, Google, Microsoft, Samsung и др.

„Смарт часовниците ще са най-важната нова продуктова категория в потребителската електроника след като iPad създаде пазара на таблети, казва Крис Джоунс, вицепрезидент на Canalys. - Софтуерни платформи, свързани с умните часовници, ще осигурят огромни възможности на разработчиците да пишат приложения в категории като здраве, спорт, фитнес, грижи за тялото и др."

Дизайна на „хардуера" ще бъде критичен фактор за успеха на новите модели, тъй като потребителите искат да носят само модни продукти, коментират от Canalys. Пазарът на традиционни часовници бързо ще бъда разрушен, след като потребителите разберат, че умните часовници добавят достатъчно ценна функционалност към тяхното ежедневие и са достатъчно стилни. Canalys смята, че през 2012 г. в света са продадени общо над 1 милиард часовника.

MIS Asia

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас