Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
10 юли
2013
 
 

Алес Симончич, IBM: Стабилността е основният фокус при решенията PureSystems

2866 прочитания
В началото на  юни т.г. IBM обяви нови подобрения в портфолиото си от облачни решения, включващи обновените системи Smarter Storage, Technical Computing, Power Systems, PureSystems и Systems Networking. Във връзка с това събитие на 13 юни “голямата синя” организира в България конференцията "IBM PureSystems – The Next Smart Step in the IT evolution". Относно новите предложения на технологичния гигант разговаряхме с Алес Симончич, мениджър продажби за PureSystems и System x за IBM Централна и Източна Европа.

Разкажете ни повече за новите предложения на IBM.

Компанията ни представи девет нови Power Systems решения, всяко от които има разширени възможности за работа с големи обеми от данни (Big Data) и облачни изчисления. Тези предложения съчетават IBM Power Systems със специализиран софтуер, като целта е да се отговори на специфичните нужди на различните индустрии за анализ на големи обеми данни.Подобренията в интегрираните системи IBM PureSystems са предназначени да помогнат на клиентите да намалят рисковете, свързани със сигурността при внедряване на облачни решения и дадат възможност за бързо възстановяване след евентуални проблемни ситуации.

Освен това предложихме и нови решения за облачни изчисления, мобилни и социални бизнес технологии, както и бизнес анализи, които ще бъдат интегрирани в PureSystems.PureSystems са сравнително нови продукти, на малко повече от една година. Наблюдаваме постепенен процес на интеграция на тези системи по цял свят и в България. В сравнение с подобни решения на конкурентите, ние виждаме фантастични резултати. В рамките на една година (от началото на анонса), са налице 5 пъти повече реализирани и интегрирани единици спрямо големите ни конкуренти.Идеята на “IBM PureSystems – The Next Smart Step in the IT evolution” бе да споделим повече информация за тези системи, от различни гледни точки, да разширим знанието относно фамилията PureSystems в нашите партньори и клиенти.

Има ли интерес в българските компании към тези нови решения на IBM?

Ние виждаме наистина голям интерес към тях в страната ви. Вашият пазар не е по-различен от повече пазари по света. Може би някои технологии не са възприети на това ниво както например в САЩ, но това в никакъв случай не е проблем за интеграция на решенията на IBM в България. Получаваме много въпроси относно оптимизарането на пространството в центровете за данни и намаляване разходите за енергия.

Важно е да се знае, че закупуването и инсталиране на системите зависи от специфичните особености на пазара. Интересът към нашите решения идва от държавни организации, финансовия сектор, застрахователни компании, телекоми и др. Определено тези системи са много гъвкави и могат да задоволят нуждите на различни типове организации от различни сектори.PureSystems са създадени с идеята да бъдат готови решения за интегриране, опростено, улеснено, редуцирайки много сериозно времето за разгръщане в дадена организация.  

Колко и какви ресурси “хвърля” IBM за разбработката на PureSystems?

PureSystems е стратегическа платформа на IBM. Близо 2 млрд. долара са инвестициите за развой в тези решения за последните две години. Това показва наистина стратегическата важност на продуктите. Няколко хиляди човека участват в тези разработки. Само за създаването на софтуери за управление (management appliances) например бяха ангажирани близо хиляда развойни специалисти, а самите развойни центрове са пръснати из целия свят.

Какво ще очакваме още от “голямата синя” до края на годината?

Планът на IBM е да се обявява нов хардуер (мрежови решения, сървърни нодове, сториджи и др.) и софтуери за управление два пъти годишно, като основният ни фокус е върху стабилността на решенията ни в тяхната работа. Следващият ни голям хардуерен анонс ще бъде през август. Искаме да сме сигурни, че всяко едно нещо, което обявяваме, наистина работи. Целта на PureSystems е да бъдат в основата на технологиите, които да движат бизнеса и в тази си роля, те трябва да бъдат наистина стабилни.

Интервюто проведе Стефан Станчев

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас