Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
05 юли
2013
 
 

Европейската комисия обяви проект за изграждане на 100Gbps интернет

Целта на евро проекта е 5000 -кратно вдигане на сегашната средна интернет скорост в Европа

3895 прочитания

Проект за изграждане на 100Gbps интернет мрежа, която да се справи с „експлозията" от Големи данни, бе представен от Европейската комисия .

ЕС обединява усилията си с Япония за инвестиране на 18 млн. евро в 6 научно-изследователски проекта, чиято целе да се увеличи ефективността на мрежовите интернет технологии. ЕК наблегна върху това, че днес всяка минута се генерират 1,7 милиона милиарда байта данни и ако глобалните мрежи се сблъскат с 18-кратен ръст на тези обеми през 2018 г., ще има нужда от значително увеличаване на мрежовите капацитети.

Един от проектите под името Strauss планира да развива фибро-оптични мрежи със скорости над 100Gbps, което означава, че ще предоставят 5000 пъти по-голяма скорост от средната за Европа широколентова свързаност от 19,7 Mbps. Проектът ще се стреми да проектира и внедри „усъвършенствана оптична Ethernet транспортна архитектура", която според учените ще се базира на принципите на софтуерно дефинираните мрежи (SDN).

Други проекти, които са получили финансиране, включват MiWEBA, насочен към обработка на нарасналите капацитети чрез по-добро използване на съществуващите радио честоти, така че да се стимулират ултрависоките скорости и мобилните връзки; както и проекта NECOMA, който ще проучва начините за подобряване на сигурността на личните данни и ще оценява заплахата от кибер атаки към чувствителна информация като медицинските записи на пациентите.

Коментирайки проекта на ЕК, вицепрезидентът Нели Крус каза: „Нашият бъдещ Интернет не трябва да има бариери, поне онези бариери, създадени заради нашата неподготвеност за информационната революция."

Финансираният проект ще обедини ЕК заедно с японски правителствени организации и университети, както и с научно-изследователски центрове на компании като Orange, Telefonica, NEC, Panasonic, NTT, KDDI, ADVA, STMicroelectronics и Intel.

Computerworld, Великобритания 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас