Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
03 юли
2013
 
 

Yahoo купи приложението Qwiki за създаване на видео

Yahoo ще продължи да поддържа приложението, но и планира да го интегрира с други свои продукти и услуги

4067 прочитания

Yahoo обяви вчера, че е придобила Qwiki – разработчика на едноименното мобилно приложение за създаване на кратки видеоклипове от готови снимки или други клипове.

Условията по сделката не бяха оповестени, но от Yahoo заявиха, че ще продължат да поддържа приложението, а екипът на фирмата ще се прехвърли в техния офис в Ню Йорк. Екипът на Qwiki също посочи, че приложението ще остане самостоятелно и ще продължи да е достъпно за потребителите.

Също така стана ясно, че Yahoo възнамерява да интегрира Qwiki с други свои услуги и продукти. Все още не са известни конкретните детайли за това, но Yahoo намекна в Twitter, че потребителите може скоро да имат възможност да използват приложението съвместно с Flickr, което е много логичен ход.

Qwiki взема готови снимки и клипове, които потребителите имат на своите iOS устройства, и ги свързва, за да създаде тратко видео с гладка смяна на кадрите и музикален фон. Софтуерът може да се използва както в ръчен режим, така и в автоматичен, при който сам създава видеото, а после позволява на потребителя да редактира и да добавя ефекти. В автоматичния режим приложението дори само определя кои снимки и/или клипове са свързани и е подходящо да бъдат обединени в едно видео и също така само избира каква музика да сложи за фон. Някои елементи на крайния продукт, като музиката, филтрите и филмовите надписи, могат да бъдат променяни ръчно впоследствие. Също така кадрите могат да бъдат реаранжирани, а отделни снимки или клипове, които са влезли в крайното видео, могат да бъдат и премахвани.

Понастоящем приложението е налично само в App Store и няма версии за други операционни системи освен за iOS

Клиповете, направени с Qwiki, могат да бъдат споделяни във Facebook и Twitter, както и по имейл и SMS, или пък да бъдат помествани в блогове и страници на уеб сайтове.

Понастоящем приложението е налично само в App Store и няма версии за други операционни системи освен за iOS.

Qwiki се различава от нашумелите напоследък видеоприложения Vine на Twitter и Instagram на Facebook по това, че не може да заснема клипове, а само да създава видео на базата на вече заснети кадри.

IDG News Service Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас