Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
25 юни
2013
 
 

Sony обяви водоустойчивия NFC съвместим смарт часовник - SmartWatch 2

Мултифункционалното устройство на Sony с интерфейс за Android приложения и музикално дистанционно вече е с водоустойчив дизайн

12528 прочитания
Страница 1 от 2

Sony Mobile представи днес второто поколение на своя „умен часовник" SmartWatch 2 – SW2. Устройството е поместено във водоустойчив корпус (IP57), изработен от висококачествени материали (алуминиево тяло и каишка от неръждаема стомана). Той предоставя втори екран с големна 1,6 инча (резолюция 220x176 пиксела) за вашия Android смартфон, който допълва съществуващите функционалности на телефона и предлага други уникални възможности, коментират от японския производител. Многофункционалният часовник може да се ползва като устройство за известия, интерфейс за Android приложения и дистанционно за телефон.

Увеличаващият се брой приложения е един от мотивите за създаването на SmartWatch 2. Повечето свалени приложения, съвместими със SmartWatch, могат да бъдат ползвани, без да се налага потребителят да се доближава до телефона си. „С едно докосване на китката управлявате обажданията си, снимате дистанционно с вашия SmartWatch чрез приложение за умна камера, контролирате презентациите си дистанционно чрез Presentation Pal, обясняват от Sony България. - Тичате или карате колело? Чрез приложението за позициониране на SmartWatch избирате маршрут с един бърз поглед към китката си. Освен това можете да четете свалени предварително е-писма, когато не сте свързани с телефона си, бързо и лесно настройвате песните и звука на музикалния плейър, без да вадите телефона от джоба си", добавят от компанията.

SmartWatch 2 представя нови възможности като NFC свързаност за сдовяване с едно докосване, висока резолюция на екрана, по-добра видимост дори на ярка слънчева светлина, по-дълъг живот на батерията, по-интуитивен интерфейс, възможност за самостоятелна употреба като часовник и широк кръг от инсталирани и препоръчани приложения.

Обикновено потребителите на смартфони ги ползват многократно всеки ден, за да четат съобщения, да проверяват колко е часът, да преглеждат и създават статуси в социалните медии, да използват любимите си приложения, да правят снимки, да слушат музика или да играят игри. Чрез SmartWatch 2 те могат да правят всички тези неща, без да вадят телефона от джоба или чантата си.

SmartWatch 2

„Конкурентите ни едва сега пускат първото си поколение подобни устройства, докато ние представяме трето – обновено въз основа на опита, натрупан от над половин милион потребители в комбинация с богатите технологични познания на Sony, за да създаде най-доброто изживяване, коментира Стефан Персон, ръководител „Придружаващи продукти" в Sony Mobile. - Хай-тек аксесоарите имат изключително бъдеще. Според прогнозите на анализаторите до 2016 г. ще бъдат продадени 41 милиона умни часовници.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас