Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
20 юни
2013
 
 

Кабинетът прие модел за цялостна промяна в начина на предоставяне на услуги от администрацията

1952 прочитания

На редовното правителствено заседание на 19 юни, Министерският съвет одобри „Базисен модел на комплексно административно обслужване“, с който се предприема цялостна промяна в начина на предоставяне на услуги от администрацията.

Въвежданото с модела комплексно административно обслужване предвижда административната услуга да се осъществява без да е необходимо гражданите и бизнеса да предоставят информация или доказателства, които вече са налични в администрацията, независимо дали те се поддържат в електронна форма или на хартиен носител.

Очаква се новите правила да спрат предоставянето от гражданите и бизнеса на информация, която вече е налична в държавната администрация, и да се осигурят възможности за предоставяне на административни услуги по различни, адекватни на спецификата на всяка услуга и нуждите на потребителите канали. По-специално се предвижда административните услуги, освен на гише и по електронен път, да се заявяват и по пощата, както и в комбинация на различни възможности за заявяване на услуга и за получаване на готовите документи – например, заявяване на услугата на гише и получаване на документа по пощата, или заявяване по електронен път и получаване на документа на гише и др.

Базисният модел на комплексно административно обслужване допълва и надгражда модела за административно обслужване на принципа на „едно гише” от 2002 г., като е съобразен с текущото развитие на обществото и технологиите. Акцентът се поставя върху осигуряването на ефективно взаимодействие и координация между отделните администрации.

Моделът представлява обща универсална рамка за въвеждане на комплексно административно обслужване в държавната администрация и има за цел да подпомогне административните органи при прилагането на принципите за комплексно административно обслужване, като предоставя структурирана цялостна методология за практическото въвеждане на комплексно административно обслужване.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас