Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
18 юни
2013
 
 

Yahoo купи разработчика на PhotoForge и Kitcam, за да подсили Flickr

Междувременно Yahoo придоби и Rondee, доставчик на безплатни услуги за конферентни разговори

5106 прочитания

Yahoo продължава да поддържа вълната от придобивания, която започна, за да се модернизира, да си осигури нови таланти и да повиши конкурентоспособността си. Сега компанията обяви, че е купила GhostBird Software – разработчика на мобилния редактор на изображения PhotoForge и на мобилното камера приложение Kitcam – за да подсили вече обновения Flickr.

PhotoForge е един от най-ранните пълноценни мобилни фоторедактори

PhotoForge и Kitcam със сигурност ще бъдат интегрирани с Flickr. „Днес придобихме GhostBirdSoft заради Flickr. Бъдете готови да видите мобилните си снимки в изцяло нова светлина!“, заяви Yahoo в своя Twitter акаунт.

PhotoForge е един от най-ранните пълноценни мобилни фоторедактори. Приложението влкючва стандартни функции, като оразмеряване и изрязване, както и настройки за баланса на бялото, експозицията и шума. В допълнение има готови ефекти и възможност за правене на покупки през приложението.

От GhostBird Software заявиха, че са премахнали приложенията си от App Store и повече няма да ги обновяват.

Kitcam е мобилно камера приложение

PhotoForge

Междувременно Yahoo придоби и друга компания – Rondee, която доставя безплатни услуги за конферентни разговори. В уеб сайта на Rondee пише, че екипът на фирмата ще се присъедини към отдела за малки бизнеси на Yahoo и че услугите й вече не са достъпни за нови клиенти.

Услугите на Rondee вече не са достъпни за нови клиенти

Сред скорошните придобивания на Yahoo са артистичната блог платформа Tumblr, мобилното приложение за препоръки Stamped, услугата за видеоразговори OnTheAir и стартъпа в сферата на гейминг инфраструктурата PlayerScale. Също така в някои медии се твърди, че компанията напоследък се опитва да купи и популярния сайт за видеострийминг Hulu.

В допълнение наскоро Yahoo обнови дизайна на началната си страница, актуализира Yahoo Mail и пусна ново метеорологично приложение. Компанията също така се отърва от някои неуспешни услуги, като Yahoo Deals, Yahoo Kids и платформата за известия за събития Upcoming.

IDG News Service Токио

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас