Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
07 юни
2013
 
 

Computex 2013: AMD обяви процесорите Richland

Новите AMD A-Серия APU съчетават AMD Piledriver CPU архитектура с графика AMD Radeon HD 8000 и FM2 цокъл

25743 прочитания, 1153 коментара

AMD  обяви на изложението Computex 2013 в Тайпе своите Elite A-Series ускорени процесори (APU) 2013 за настолни компютри с кодово име Richland. Според информация от компанията те представляват “превъзходно PC решение с повишена изчислителна производителност, графика на ниво дискретна карта и инфраструктура за лесен ъпгрейд”. От своето представяне през 2011 г. ускорените процесори (APU) за кратко време се превърнаха в най-бързо растящата категория процесори на AMD, които са в основата на различни устрохства: от Microsoft Xbox One и Sony PlayStation 4 до новите поколения ноутбуци, таблети, настолни РС, енергоспестяващи сървъри и вградени устройства. 

Новите AMD A-Серия APU съчетават AMD Piledriver CPU архитектура с графика AMD Radeon HD 8000 и FM2 цокъл. Способността да се поддържат съществуващите A85X, A75 и A55 платформи, както и съвместимостта напред с FM2+ дънните платки дава на потребителите възможността да ъпгрейдват своите системи с идването на нови платформи на пазара. Освен това, тези APU предлагат максимални тактови честоти над 4 GHz за изчислителните натоварвания от следващо поколение.

Като използват най-новата графика AMD Radeon HD 8000 Серия, ускорените процесори от фамилията Elite A-Series съчетават CPU и до 384 паралелно работещи Radeon ядра за до 15% по-висока графична производителност в сравнение с предшестващите продукти (AMD Trinity).

Ускорените процесори Elite A-Series APU за десктопи поддържат серията памети за геймъри AMD Radeon Memory Gamer Series на 2133 MHz. Когато работят с APU от A-Серия, модулите геймърски памети DDR3-2133 MHz Radeon Memory Gamer Series дават до 13% увеличение на производителността в сравнение с DDR3-1866 MHz паметта, смятат от компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас