Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
23 май
2013
 
 

Amazon Web Services получи сертификация по FedRAMP

FedRAMP е задължителна правителствена програма в САЩ за стандартизиране оценката на киберсигурността, оторизацията и мониторинга при облачни продукти и услуги

4093 прочитания

FedRAMPAmazon Web Services (AWS) обяви, че е получила сертификация по Федералната програма за управление на риска и оторизацията (Federal Risk and Authorization Management Program, или FedRAMP). Компанията коментира, че това постижение ще намали разходите за внедряване на облачните й услуги в правителствени агенции в САЩ.

FedRAMP е нова, задължителна правителствена програма в САЩ, която стандартизира оценката на киберсигурността, оторизацията и мониторинга при облачни продукти и услуги.

По програмата AWS е получила два от т. нар. Agency Authority to Operate (ATO) от Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ. Едининият ATO покрива AWS GovCloud (US) изолиран AWS регион, проектиран да позволи на правителствените агенции на САЩ да преместват чувствителни натоварвания в облака, като същевременно успяват да адресират специфичните регулаторни и други подобни изисквания, които ги засягат. Другият АТО покрива Източния регион и Западния регион на САЩ в облака Elastic Compute Cloud (EC2) на AWS.

В рамките на тези три региона американските правителствени агенции могат да използват EC2, както и Simple Storage Service (S3), Elastic Block Store (EBS) и Virtual Private Cloud (VPC) на Aamazon. VPC дава възможност на ИТ служителите на агенциите да създават изолорани секции в облака на AWS, където да разполагат с ресурси във виртуална мрежа, дефинирана от тях, включително публични и частни подмрежи и VPN достъп.

В скорошно интервю главният директор по информационна сигурност в Amazon Web Services Стивън Шмид говори за очакваната сертификация на компанията по FedRAMP. Той заяви, че очаква програмата да изглади различията между компаниите, извършващи оценка на облачната сигурност, и да повдигне летвата на сигурността в правителствената сфера. Също така се очаква FedRAMP да доведе до значително по-ниски разходи по отношение на пари, време и други ресурси при внедряване на облачни услуги в правителствени агенции в САЩ, защото те могат да разчитат на FedRAMP вместо да правят собствени проверки и оценки.

IDG News Service Лондон

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас