“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
21 май
2013
 
 

”ниверситетски »“ преподаватели преминаха виртуално обучение на Oracle јкадеми€

ѕредставители на 4 висши училища се запознаха с най-добрите практики на Oracle за използване на програмни€ език PL/SQL за писане на програмен код за приложени€.

64210 прочитани€

Oracle јкадеми€ проведе първото за Ѕългари€ виртуално обучение в реално време за »“ преподаватели от водещи български университети, съобщиха от »“ компани€та на 21 май.

¬ продължение на пет дни, със съдействието на Oracle ”ниверситет и Oracle јкадеми€, представители на ‘акултета по математика и информатика и —топански факултет към —офийски университет „—в.  лимент ќхридски”, ”ниверситета по библиотекознание и »“, ѕловдивски университет „ѕаисий ’илендарски” и Ќов български университет се запознаха с най-добрите практики на Oracle за използване на програмни€ език PL/SQL за писане на програмен код за приложени€.

„ќбучението на Oracle јкадеми€ беше много информативно и напълно отговори на предварително поставените цели. Ќаученото ще ни помогне да обогатим университетските курсове в програмите на департамент „»нформатика”, отбел€за доц. ёлиана ѕенева от Ќов български университет след кра€ на курса.

„”съвършенстването на познани€та на преподаватели при работата с бази данни позвол€ва те да разви€т потенциала на техните студенти и допринас€ за успешната им професионална реализаци€ чрез използването на технологиите на Oracle”, коментира  лод  оларо, управл€ващ директор на Oracle Ѕългари€.

Oracle јкадеми€ партнира със средни и висши учебни заведени€, като предостав€ ресурси, за да задълбочи интереса на студентите към информационните технологии. ѕрограмата предостав€ на предподавателите и техните възпитаници първокласно обучение и възможности за професионално развитие, като осигур€ва софтуер и разработва учебни програми, позвол€ващи достъп до най-новите технологични постижени€ на Oracle. јкадеми€та има три основни направлени€: „¬ъведение в компютърните науки“, „ омпютърни науки за напреднали“ и „ орпоративни бизнес приложен舓. Ќад 1,9 милиона ученици и студенти от 97 държави членуват в Oracle јкадеми€.

јкадеми€та предостав€ пълен набор от софтуер, учебна програма, хостинг, обучение на преподаватели, поддръжка и ресурси за сертифициране на средни и висши учебни заведени€ за образователни цели. ѕреподавателите могат да използват този ресурс в учебните програми по компютърни и бизнес науки, за да осигур€т адекватни на индустриите умени€ на своите възпитаници още преди старта на работната им кариера.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас