Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
17 май
2013
 
 

Google+ се обогати с нови фото възможности

Налични са три богати на възможности функции – Highlights, Auto Enhance и Auto Awesome, като също така Google+ вече може да съхранява изображения в пълната им резолюция и предлага неограничено съхранение за кадри с размери до 2048 на 2048 пиксела

4139 прочитания

Google добави към Google+ нови възможности, свързани с редактирането и съхранението на изображения, които бяха обявени на конференцията Google I/O 2013. Разпространението на новостите към потребителите започна на 15 май.

Новите възможности в три основни насоки – подчертаване на най-хубавите и най-важните изображения, подобряване на изображенията и наслагване на специални ефекти. Също така

Google+ вече поддържа пълната резолюция на изображенията,

а облачното съхранение за изображения с размери до 2048 на 2048 пиксела е неограничено, докато за по-големи изображения мястото за съхранение е с лимит до 15 GB, но пък това е три пъти повече от наличното пространство досега. Потребителите обаче трябва да побират в тези 15 GB и съдържанието в Gmail и в Google Drive (ако използват безплатната услуга в Google Drive, която предлага 5 GB).

Що се отнася до подчертаването на опеределени изображения, функцията

Highlights

взема всички снимки на потребителя и ги курира, като автоматично решава кои са най-хубавите и ги подчертава. Най-добрите кадри се избират чрез алгоритъм, който всъщност търси некачествените изображния по технически параметри, като размазване или лоша експозиция, открива и дубликати и също така разпознава усмихнати хора и някои важни забележителности. Функцията може и да разпознава членовете на семейството на потребителя и други важни хора в неговия живот, доколкото тази информация за потребителя е налична в Google+.

Възможностите за редактиране пък са пакетирани във функцията

Auto Enhance,

която е подобна на автоматичното редактиране в други програми. Тя може да модифицира тоновете, да омекотява кожата, да намалява шума, да оправя баланса на бялото, да винетира, да изостря, да премахва червени очи и пр. Функцията може да бъде включена по подразбиране, или да се използва селективно. Важно е да се отбележи, че Auto Enhance обработва по различен начин изображения с хора и с пейзажи или животни, тъй като разполага с алгоритъм, който определя какво има на кадрите.

Друга нова функция, наречена

Auto Awesome

пък може да прави различни комбинации от няколко изображения. Например, може да вземе няколко кадъра, заснети бързо един след друг, и да създаде кратка анимация от тях. Съо така може да насложи няколко идентични кадъра, за да създаде един нов HDR кадър. Няколко различни портрета пък могат да да бъдат наредени един до друг в колаж. Ако пък няколко души са заснети заедно в няколко бързи последователни кадъра, Auto Awesome може да прецени кой човек на коя снимка изглежда най-добре и след това да създаде ново изображение, обединяващо хората в най-добрия им вид от различните кадри.

TechHive

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас