Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
16 май
2013
 
 

D-Link с нови компактни камери за видеонаблюдение - DCS-3010 и DCS-6210

Камерите разполагат с функцията „Privacy Mask", като моделът DCS-6210 има вандалоустойчив корпус.

5153 прочитания

С две нови камери DCS-3010 и DCS-6210 допълни гамата си продукти за видео наблюдение D-Link. Компактните камери дават възможност на малки фирми и домашни клиенти за отдалечено видеонаблюдение на дома и офиса. Сред новите интересни функции на моделите е задаване на области от кадъра, които да не се показват и/или излъчват поради причини за сигурност (т.нар. privacy mask). Камерите могат да показват времето или определен текст (местоположение на камерата) в изображението или в записа. Моделът DCS-3010 е подходящ избор за вътрешни приложения, а DCS-6210 е предназначена за външно наблюдение благодарение на вандалоустойчивия и сертифициран по IP66 корпус. И двете камери разполагат с Power-over-Ethernet захранване.

И двете камери заснемат видео и снимки с HD качество, като вътрешната DCS-3010 осигурява до 1280х800 пиксела, а външната камера DCS-6210 - 1920х1080 пиксела.

DCS-3010 е класическа камера, която може да се постави на тавана или стената на помещението посредством настройваща се стойка. Тя има вграден DC контрол на блендата, което осигурява оптимална сила на светлината през обектива, като автоматично регулира блендата в зависимост от светлината. Устройството има двупосочна връзка с микрофон и говорител.

DCS-3010 е класическа камера, която може да се постави на тавана или стената на помещението посредством настройваща се стойка.

Куполната камера DCS-6210 е подходяща за монтаж навън, корпусът е метален вандалоустойчив (IK10) и издържа на удари и външни влияния и големи температурни разлики. „Той е издръжлив на силни вибрации, което означава, че е подходящ и за транспортния сектор. Дигиталното ePTZ приложение позволява приближаване на определени места и площи", обяснява Огнян Данчев, мениджър на D-Link за България и Румъния.

Куполната камера DCS-6210 е подходяща за монтаж навън, корпусът е метален вандалоустойчив (IK10) и издържа на удари и външни влияния и големи температурни разлики.

Устройствата поддържа запис на файлове във формати H.264 и MPEG-4 с компресия Motion JPEG, аудиосигналът се компресира чрез G.711 и G.726. Размерът на изображението, броят кадри и качеството могат да бъдат настроени от менюто на камерата в зависимост от местоположението й, коментират от D-Link България. Възможни са до 3 отделни потока на излъчване на живо видео с различна компресия благодарение на поддръжката на Multicast IP. Камерата работи и самостоятелно, като записът се извършва локално върху карта MicroSD/SDHC, чрез вграден Samba клиент върху подходящо NAS устройство или директно на сървър през Мрежата. Достъпът до камерата е защитен с парола и богати администраторски възможности, включващи отделни групи потребители с различни права за достъп. Отдалеченият достъп до камерите също е защитен със специален администраторски достъп. Всичките видео потоци се криптират чрез HTTPS.

Настройките се осъществяват през браузър или с помощта на софтуера D-ViewCam за Windows компютри. Това приложение управлява до 32 камери, може да прави снимки, да изпраща е-писмо при засичане на движение на предварително зададени места от кадъра. D-Link осигурява и специално безплатно приложение за достъп до снимките, което работи под iOS и Android.

Камерите вече се предлагат на българския пазар, като препоръчителните крайно клиентски цени са 509 лв за DSC-3010 и 759 лв за DSC-6210.

CW/Б 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас