Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
14 май
2013
 
 

IDC: Lenovo е номер едно на PC пазара в България

Българският пазар на персонални компютри бележи спад от 10,5% на годишна база

4089 прочитания

Компанията Lenovo се похвали, че анализаторите от IDC са й отредили лидерска позиция на пазара на персонални компютри в България за първото тримесечие на 2013 година. Според изследването IDC EMEA Quarterly PC Tracker през първото тримесечие на 2013 година Lenovo бележи ръст от 6% на годишна база и вече има пазарен дял от 17,4%. По данни от проучването по отношение на дела на доставени устройства, българският пазар на персонални компютри бележи спад от 10,5% на годишна база.  

„Lenovo бележи този забележителен резултат на фона на пазар, който се свива. Това постижение не е изненада за нас, тъй като през последната година непрекъснато бяхме много близо до лидерската позиция”, каза Владислав Иванов, мениджър продажби на крайни потребители в Lenovo България. „Успешно прилагаме нашата корпоративна стратегия Protect and Attack, което има значителен принос за тези резултати.”  

Припомняме, че през януари IDC публикува проучването IDC Q4 2012 PC Tracker (от 16 януари 2013) за последното тримесечие на миналата година, според което Lenovo заема втора позиция в Европа, Близкия Изток и Азия с 11,1% дял на компютърния пазар. В рамките на региона компанията заема челна позиция на пазари като Германия, Русия, Дания и Ливан.

ЕТИКЕТИ:
LenovoIDCPC пазар
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас