Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
13 май
2013
 
 

Yahoo наема iOS инженери, за да подобри радикално Flickr

Компанията търси софтуерни инженери, които са добри в създаването на iOS приложения от нулата

4126 прочитания

Мобилното приложение за Flickr може скоро да получи напълно нов вид, тъй като Yahoo търси софтуерни инженери, специализирани в изграждането на приложения за iOS, за да го подобри радикално и да привлече нови потребители. Това става ясно от обява за работа, публикувана наскоро от Yahoo, която притежава Flickr.

Обявата гласи, че наетите специалисти ще се присъединят към мобилния инженерен екип на Flickr, за да работят върху „огромен списък от нови функции, програми и технологии, които ще излязат тази година“.

Сред изискванията за работата са умения за разработване на приложения за iPhone и iPad „от нулата“ с използване на данни от приложно-програмния интерфейс на Flickr. Кандидатите също така трябва да притежават „силно визуално чувство за дизайн“.

През идните месеци Yahoo планира „да подобри Flickr както за нови и случайни потребители, така и за пауър потребителите, които формират ядрото на общността“.

Flickr получи някои допълнителни възможности през декември, като нови софтуерни филтри и нови инструменти за редактиране на изображения. iOS приложението за Flickr пък беше обновено за последно през март. Оттогава потребителите могат да добавят хештагове към заглавията или описанията на изображенията си. Подобренията обаче не бяха драстични или иновативни, а Flickr, който има над 75 млн. потребители, според Yahoo, е изправен пред трудността да се конкурира с Instagram и Snapchat, които са тясно интегрирани със социални мрежи.

Според анализатора от Opus Research Грег Стърлинг, радикалните промени във Flickr са абсолютно наложителни. „Доскоро Flickr беше пренебрегван дълго време. С привличането на повече таланти за подобряване на приложението, вероятно из основи, Yahoo може би се опитва да направи Flickr по-силен социален актив. Yahoo може би гледа на Instagram като на модел за подражание за Flickr“, според него.

Сред изискванията за работата са умения за разработване на приложения за iPhone и iPad „от нулата“ с използване на данни от приложно-програмния интерфейс на Flickr. Кандидатите също така трябва да притежават „силно визуално чувство за дизайн“.

IDG News Service Сан Франциско

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас