Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
08 май
2013
 
 

KPMG: Подобрението на оперативните процеси и технологиите са топ теми за банките

4790 прочитания

Тихомир Иванов

Подобрението на оперативните процеси и технологиите заемат водещи места в настоящия дневен ред на ръководителите на финансовите институции у нас, според проучване на KPMG, заяви Миряна Кирова, мениджър в отдел „Управление и информационни технологии“ в KPMG България по време на 15-ия финансов ИТ форум „Технологичната еволюция на финансовия свят“, организиран от ICT Media и ISACA – Sofia Chapter в края на април София. Сред приоритетите попадат и управлението на спазването на регулативни изисквания и инициативите за управление на разходите и за управление на приходите от органичен ръст.

Над 90% от респондентите в проучването са посочили, че или вече са преструктурирали своите бизнес процеси, или очакват това да се случи в най-близко бъдеще.

„Въпреки фокуса върху иновациите и промените, основната парадигма във финансовите институции, които са много консервативни, остава балансът между приходите, разходите и риска. В дневния ред на мениджмънта можете да видите, че е посочен и ръстът от неорганични дейности, т. е. сливания и поглъщания, стратегическите продажби на активи, регулациите и управлението на риска“, каза още Миряна Кирова.

Форумът за петнадесета поредна година се проведе под егидата на Българската народна банка и Комисията за финансов надзор, със съдействието на Асоциацията на банките в България, Асоциацията на българските застрахователи и Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

За участие в събитието бяха регистрирани над 200 души

Тази година събитието акцентира върху влиянието на промените в сферата на регулациите и платежните системи върху ИТ и предизвикателства при управлението на ИТ във финансовите институции. Лектори от Европейската централна банка, БНБ, КФН, SWIFT, KPMG, Gartner, Банка ДСК, Уникредит Булбанк, Централен депозитар, ПроКредит Банк, Борика-Банксервиз, Пощенска банка, Булстрад и водещи технологични компании се включиха в събитието, за да споделят последните новини, свързани с новия европейски финансов надзор, тенденциите в управлението на риска за финансовите институции и добри практики в приложението на ИТ.

Участниците в конференцията имаха възможност да се запознаят с най-актуалните технологични решения, предлагани от Asseco SEE, Mellon Bulgaria/Gemalto, SAS Institute, Intracom Bulgaria, Lirex.com, VIVACOM, ScaleFocus, CenterMine, Stone Computers, Visa Европа, Konica Minolta Bulgaria, Sirma Business Consulting.

За участие в събитието бяха регистрирани над 200 души, сред които мениджъри от средно и висше ниво във финансовите институции в страната, ИТ мениджъри, финансови специалисти, икономисти, независими анализатори и представители на големия бизнес в България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас