Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
08 май
2013
 
 

Silvermont – нова микроархитектура на Intel с ниска консумация и 3 пъти по-висока производителност

3705 прочитания

Корпорацията Intel разкри своята нова микроархитектура (наречена Silvermont), която се отличава с ниска консумация на енергия и висока производителност. Технологията е насочена да задоволи нуждите на сегментите от смартфони до центрове за данни. Silvermont ще бъде в основата на поредица от SoC продукти, които ще започнат да се появяват на пазара по-късно тази година. Новите прооцесори ще се произвеждат по 22-нанометрова технология с 3-D Tri-Gate транзистори.Silvermont позволява 3 пъти по-висока производителност, или същата производителност при пет пъти по-ниска мощност спрямо сегашното поколение Intel Atom процесорно ядро.

 

При новата технология е налице нова многоядрена и system fabric архитектура с възможност за мащабируемост до осем ядра, която осигурява по-голяма широчина на лентата, по-ниска латентност и по-ефективна поддръжка за по-балансирана и система, твърдят от Intel.Процесорите със Silvermont архитектура идват с подобрени възможности за управление на мощността, включително нова интелигентна burst технология, ниска мощност на C states  и по-широк динамичен диапазон на работа. Intel Burst Technology 2.0 поддържа както едноядрени, така и многоядрени чипове.

 

Налице са и нови IA инструкции и технологии, които допринасят за усъвършенствана производителност, виртуализация и възможности за управление на сигурността за поддръжка на широк спектър от продукти. 4-ядреният  Bay Trail SoC на Intel е предназначен за таблетите ще увеличи повече от два пъти изчислителната производителност на настоящото поколение предложения на Intel за този тип устройства. Поради гъвкавостта на Silvermont, варианти на Bay Trail платформата ще се използват също и в пазарните сегменти, включително базови лаптопи и настолни компютри в иновативни форм фактори.

Едновременно с това, Intel предлага подобрения на следващо поколение 22nm микроархитектура Haswell за Intel Core процесори, които да дават възможност на пълна работна PC производителност при по-ниски нива на мощност за други мобилни устройства, които ще бъдат на разположение по-късно тази година. Intel също планира да обнови своята линия на Intel Xeon процесор фамилии за центрове за данни на 22nm технология.

Нов CEO и нов президент

Припомняме, че в началото на май Intel назначи нов CEO и нов президент и то в един ден. Новият CEO става някогашният шеф по производствената дейност – Браян Крзанич, който трябва да наследи на поста Пол Отелини. За президент на компанията бе назначена някогашният вицепрезидент на софтуерния  отдел – Рене Джеймс. Крзанич е в компанията от далечната 1982 година, като за този дълъг период е сменил редица длъжности.

В оставащите няколко седмици преди да влезе в длъжност като CEO на Intel, той ще продължи да е начело на производствения сектор на компанията, отговаряйки за неща като доставката, човешки ресурси и информационните технологии.„След задълбочен и продължителен размисъл и подбор, бордът на директорите със задоволство обявява, че Крзанич ще води Intel по пътя към следващото поколение технологии, които да оформят бъдещето на PC индустрията” обявиха от компанията в официално изявление за пресата.Резултатът не изненада мнозина, които предвиждаха победата за Крзанич.

Подобен сценарии се разигра и с Отелини, който до едно време заемаше поста на Крзанич, а след това получи повишение в CEO. Планът на бившия лидер на компанията да се пенсионира, свари борда неподготвен, но изглежда все пак от Intel вече са планирали бъдещето.И докато Intel продължава да залага все повече на производствения отдел за бъдещи успехи, опитът на Крзанич в тази сфера със сигурност трябва да помогнат на компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас