Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
30 апр
2013
 
 

Hewlett-Packard обяви две нови бизнес групи – HP Converged Systems и HP Servers

HP Converged Systems ще предлага HP CloudSystem и специално създадени сървъри и машини, поддържащи Hadoop, HP Vertica или SAP HANA, а HP Servers обединява в себе си досегашните групи Business Critical Systems и Industry Standard Servers

4223 прочитания

Hewlett-Packard обяви вчера, че е създала нова бизнес група в структурата си – HP Converged Systems – която ще се фокусира върху системи в сферата на социалните, облачните и мобилните технологии и големите данни, изградени с определена цел и базирани на специфични приложения и модели на употреба. В допълнение компанията заяви, че е обединила двата си сървърни бизнеа – Business Critical Systems (BCS) и Industry Standard Servers (ISS) – в една група, наречена HP Servers.

HP Converged Systems ще предлага специално създадени сървъри и машини, поддържащи Hadoop, HP Vertica или SAP HANA. В портфолиото на групата влизат и интегрираните предложения HP CloudSystem Solutions, които включват софтуер и сървъри, създавани специално за публични, частни и хибридни облаци.

Том Джойс вече е избран за старши вицепрезидент и генерален мениджър на новата бизнес единица. Преди това той беше вицепрезидент за маркетинга, стратегията и операциите, свързани с продуктите, услугите и системите за съхранение на HP.

HP Converged Systems се ражда във време, в което компании, като Oracle, IBM и други конкуренти, тясно обвързват софтуера си със специфичен хардуер.

HP Servers събира в едно портфолио сървърите Integrity, които бяха във фокуса на BCS, и продуктите от линията Proliant, с които се занимаваше ISS.

Новата сървърна група ще бъде ръководена от Марк Потър, който ще служи като неин старши вицепрезидент и генерален мениджър. Преди това той бе старши вицепрезидент и генерален мениджър за ISS.

Тази промяна идва няколко седмици, след като компанията представи HP Moonshot System „първият в света софтуерно дефиниран сървър, проектиран и създаден за специфични натоварвания, за да доставя оптимална производителност“, както го описва HP. Възможно е обаче Moonshot да влезе в портфолиото на Converged Systems, тъй като в интервю за IDG News Service този месец Потър заяви, че системата Moonshot, която разчита на Proliant сървъри, ще бъде част от поръчковите сървърни предложения на HP, като CloudSystem. HP вече предлага Proliant сървъри в предложенията си с CloudSystem.

IDG News Service Ню Йорк

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас