Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
23 апр
2013
 
 

Intel разчита “адаптивните“ моноблок PC-та да увеличат продажбите на AiO десктопите

4655 прочитания

Intel ще се опита да стимулира продажбите на настолни компютри от класа „всичко в едно“ (All-in-one - AiO) с популяризирането на концепцията “адаптивните” (хибридни, трансформиращи се) моноблок PC-та. Под това наименование корпорацията разбира устройства, които благодарение на сензорния си екран и вградената батерия могат да се използват като големи таблети. Предполага се, че благодарение на появата на новите модели „адаптивни“ компютри, продажбите на AiO PC-тата през тази година ще нарастнат приблизително два пъти в сравнение с 2008 г.

Според разбиранията на Intel “адаптивните“ моноблок компютри трябва да разполагат със сензорен дисплей с диагонал от 18 до 27 инча и батерия с голям капацитет. За такива PC-та се предлага дънна платка с форм-фактор Thin Mini ITX, чиито размери са 170х170 мм, а височината й заедно с портовете не надвишава 25 мм. Към “адаптивните” настолни компютри спадат моделите Dell XPS 18, Sony VIAO Tap 20 и Lenovo Horizon Tablet PC.
Първият модел бе пуснат на пазара в средата на април т.г. Той работи под управлението на операционна система Windows 8.

Dell XPS 18 при необходимост може да се смъкне от поставката си и да се използва като таблет. Малките сгъвайми краченца позволяват да се разположи панела под удобен ъгъл върху хоризонтална повърхност.
Диагоналът на сензорния дисплей е равен на 18,4 инча, а резолюцията е 1920х1080 пиксела (Full HD формат). В основата на настолното трансформиращо се PC e процесор от семейството Intel Core с ниско енергопотребление, наличен е и твърдотелен носител. Освен това XPS 18 идва опционално с безжична клавиатура и мишка. 

www.digitimes.com

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас