Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
20 апр
2013
 
 

Нов жироскоп стабилизира полета на квадрикоптера Phantom (видео)

6359 прочитания

Компанията за въздушна видеография DJI представи нова стабилизираща жироскопна система (gimble) за своя квадрикоптер Phantom, който дава възможност на любители да правят снимки на неща, за които обикновено са нужни хеликоптер, пилот, снимачен екип и хиляди долари.

Колин Гуин, CEO на DJI, казва: „Другото устройство, което обявяваме за нашата потребителска линия, Phantom е перфектно стабилизирано с двуосния жироскопен механизъм GoPro. Той е за всички професионалисти, които имат желание да си купят Phantom и се опитват да гo ползват за професионални цели, но с камерата, прикачена към Phantom, има доста клатушкания в заснетия материал."

Можете да видите този видеоматериал, заснет в Лас Вегас, колко стабилно изглежда с помощта на този жироскоп.

DJI наблегна върху това, че нейният Phantom се различава от други квадрикоптери на пазара. Когато той се удари в плексигласова преграда, той продължава да лети, а някои от неговите конкуренти биха паднали на земята. Той може да компенсира влиянието на вятъра и дори на човешка намеса.

В зависимост от употребата и конфигурацията, животът на батерията във Phantom варира от 7 до 15 минути. Допълнителни батерии струват $23. Квадрикоптерите Phantom са достъпни за $679. Цената на жироскопния механизъм не бе обявена, но би трябвало да е под 1000 и да се появи на пазара до 2 месеца. Екшън камерата GoPro Hero 3 се продава отделно за $300. Видеографите трябва да заделят около $1900 за цялостния комплект.

От NAB в Лас Вегас предава Ник Барбър, IDG News Service 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас