Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
20 апр
2013
 
 

Нов жироскоп стабилизира полета на квадрикоптера Phantom (видео)

6422 прочитания

Компанията за въздушна видеография DJI представи нова стабилизираща жироскопна система (gimble) за своя квадрикоптер Phantom, който дава възможност на любители да правят снимки на неща, за които обикновено са нужни хеликоптер, пилот, снимачен екип и хиляди долари.

Колин Гуин, CEO на DJI, казва: „Другото устройство, което обявяваме за нашата потребителска линия, Phantom е перфектно стабилизирано с двуосния жироскопен механизъм GoPro. Той е за всички професионалисти, които имат желание да си купят Phantom и се опитват да гo ползват за професионални цели, но с камерата, прикачена към Phantom, има доста клатушкания в заснетия материал."

Можете да видите този видеоматериал, заснет в Лас Вегас, колко стабилно изглежда с помощта на този жироскоп.

DJI наблегна върху това, че нейният Phantom се различава от други квадрикоптери на пазара. Когато той се удари в плексигласова преграда, той продължава да лети, а някои от неговите конкуренти биха паднали на земята. Той може да компенсира влиянието на вятъра и дори на човешка намеса.

В зависимост от употребата и конфигурацията, животът на батерията във Phantom варира от 7 до 15 минути. Допълнителни батерии струват $23. Квадрикоптерите Phantom са достъпни за $679. Цената на жироскопния механизъм не бе обявена, но би трябвало да е под 1000 и да се появи на пазара до 2 месеца. Екшън камерата GoPro Hero 3 се продава отделно за $300. Видеографите трябва да заделят около $1900 за цялостния комплект.

От NAB в Лас Вегас предава Ник Барбър, IDG News Service 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас