Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
19 апр
2013
 
 

Документи за участие в конкурса за наградите Джон Атанасов се подават до 4 август

Президентските отличия Джон Атанасов ще бъдат връчени традиционно на 4 октомври.

5437 прочитания

Започна кандидатстването в 11-то издание на конкурса за връчването на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ на млади учени с постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии (ИКТ).

Наградата на Президента на Република България „Джон Атанасов“, учредена на името на създателя на първия електронен компютър - известния учен от български произход Джон Атанасов, се връчва от 2003г. в подкрепа на личните постижения на младите български изследователи работещи в сферите на информатиката и информационните технологии. От 2012г. стартира връчването на две грамоти „Джон Атанасов – за прилагане на научни постижения в практиката и за разработки с голям обществен принос“ и две грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ за учениците постигнали двата най-високи резултата в международните ученически олимпиади и състезания по информатика и информационни и комуникационни технологии, и екипите, които са ги подготвили.Документи за участие в конкурса ще бъдат приемани до 4 август 2013 г. на електронен адрес: nagradajohnatanasoff@president.bg, а правилата за всяка една от категориите са налични на http://www.president.bg/cat41/Pravila/.

Кандидатите ще бъдат оценявани от комисия по избор на носители на наградата и почетните грамоти, с участието на водещи изследователи и практици в областта на ИКТ.

Президентските отличия „Джон Атанасов“ ще бъдат връчени традиционно на 4 октомври.

Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация на тел. 02/92 39 106, както и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg.

През тази година държавният глава ще връчи отличия „Джон Атанасов“ в три категории:

- Награда „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационните технологии.

- Грамоти „Джон Атанасов – за прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост“

- Грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“

 Официалната церемония по връчване на отличията „Джон Атанасов“ тази година ще съвпадне със 110-годишнината от рождението на големия изобретател от български произход на 4 октомври 1903 г. Събитията за отбелязване на юбилейната годишнина се организират от Администрацията на Президента, съвместно с Технически университет-София, Българската академия на науките и Федерацията на научно-техническите съюзи. Пълната програма за всички събития ще бъде публикувана през месец септември 2013 г.

През 2012 г. носители на отличията станаха възпитаникът на „Харвард“ и автор на два патента в областта на криптографията д-р Димитър Жечев, докторът по приложна биофизика на Университета „Станфорд“ Иван Димов, докторът по компютърна лингвистика в БАН Ивелина Стоянова, както и учениците Йордан Чапъров и Димитър Вулджев и техните преподаватели Руско Шиков, Антон Шиков, Мирослав Средков, Николина Николова, Диана Попова и Константин Делчев.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас