Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
11 апр
2013
 
 

HP разкри първия си софтуерно дефиниран сървър

HP Moonshot може да осигури нова инфраструктура, която да доведе до икономии чрез използване на 89% по-малко енергия, 80% по-малко пространство и със 77% по-ниска цена, в сравнение с досегашните сървъри, твърдят от компаняита

6908 прочитания

Корпорацията HP представи първия си софтуерно дефиниран сървър (software-defined server), носещ наименованието HP Moonshot, който може да се справи с предизвикателствата на мобилността, облачните технологии и Big Data (големите данни). Moonshot предоставя значителни подобрения по отношение на енергийни показатели, пространство, разходи и опростеност, твърдят от технологичния гигант. Според информация оттам той осигурява нова инфраструктура, която води до икономии чрез използване на 89% по-малко енергия, 80% по-малко пространство и със 77% по-ниска цена, в сравнение с досегашните сървъри.

Съвременните центрове за данни достигат момента, в който по-нататъшният растеж е неъвъзможен поради ограниченията на настоящата традиционна инфраструктура. Сървърите HP Moonshot са първата стъпка, която компаниите могат да предприемат, за да се справят с тези ограничения, смятат от компанията. Преди повече от 20 години, HP представи първия успешен комерсиален UNIX сървър - HP 9000 Series 840, както и първия x86 сървър - HP SystemPro. Около десетилетие по-късно, HP получи един от първите патенти за блейд сървърни архитектури. За последните 16 години компанията продължава да бъде сред лидерите за х86 сървъри.

Новата система HP Moonshot е второ поколение сървър от проекта на Moonshot. Тези сървъри са изградени от чипове, които са по-често срещани в смартфони и таблети, което позволява на сървърите да осигурят намалено енергийно потребление и оптимизирани размери при значително по-ниска цена. Първият сървър HP ProLiant Moonshot е базиран на процесор Intel Atom S1200 и поддържа уеб хостинг натоварвания. Шасито HP Moonshot 1500 е с височина 4,3 U и може да бъде екипирано с до 45 Intel-базирани сървъри, мрежови комутаторa  и всички необходими компоненти.

С възможността за инсталиране на до 1800 сървъра в стелажен шкаф (с 26U височина), сървърите HP Moonshot заемат една осма от пространството, необходимо при досегашните сървъри. Това предлага необходимото решение на проблема за нужното физическо пространство на центровете за бази данни. Всяко шаси споделя с останалите всичките  традиционни компоненти, като Fabric, HP Integrated Lights-Out (iLo) управление, захранване и охлаждане. Тези споделени компоненти опростяват структурата и намаляват потреблението на енергия и пространство. Цената на шасито е $61875, като в нея са включени 45 сървъра с процесор Intel Atom и интегриран комутатор.

Планирани да бъдат пуснати в продажба през втората половина на 2013 година, новите сървъри HP ProLiant Moonshot ще поддържат развиващите се уеб и облачни среди, сиsтеми за анализи и телекомуникациите.

Бъдещите сървъри ще подсигурят работа с Big Data, високопроизводителни компютърни изчисления, игри, финансови услуги, геномика, лицево разпознаване, видео анализи и други приложения.  

HP Information Technology внедри сървърите HP Moonshot като платформа за интернет сайта hp.com, който има около 3 милиона посещения на ден. Системата HP Moonshot вече е достъпна в САЩ и Канада, а в началото на следващия месец ще бъде налична и в Европа, Азия и Латинска Америка. 
HP също така представи и цялостна пътна карта на оптимизирани откъм натоварвания HP ProLiant Moonshot сървъри, включващи процесори от обширна екосистема от HP партньори, като например AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel и Texas Instruments Incorporated.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас