Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Решения за печат
05 апр
2013
 
 

Brother разширява продуктовата линия Print 3.0 с още един модел

Крайно-клиентската цената на DCP-J4110DW е 299 лв с ДДС

3571 прочитания

Brother добави нов модел към набиращата популярност серия Print 3.0 мастиленоструйни мултифункционални устройства с възможност за А3 печат - Brother DCP-J4110DW. Той е със същата технология и дизайн, но с по-малко функционалности.Досега в тази продуктова линия имаше два продукта: MFC-J4510DW и MFC-J4410DW. Първият от тях (по ред на излизането си на пазара) - MFC-J4510DW привлече вниманието на потребителите, спечели множество награди и отбеляза големи продажби от декември досега, твърдят от компанията. Brother DCP-J4110DW, който е най-малкият модел от трите в серията, е без факс и с малък сензорен дисплей. Крайно-клиентската цената на устройството е 299 лв с ДДС.

Серията Print 3.0 е проектирана от инженерите на Brother по изцяло нов начин – те печатат в "пейзажна" ориентация, разлика от повечето подбни устройства, които принтират вертикално на хартията (в "Портретна" ориентация).Всички модели от серията, включително и новото DCP-J4110DW могат да отпечатват документи до формат А3, въпреки че не са по-големи от обикновени А4 мултифункционални устройства. Опцията за печат в А3 е удобна за редките случаи, в които на клиента му се наложи да отпечата нещо в този формат – някоя снимка, брошура, графика или голяма и сложна таблица, за да бъде разчетена по-лесно.

Благодарение на “пейзажната” ориентацията на печат DCP-J4110DW има по-висока скорост от устройствата от този ценови клас, подчертават от компанията. 33 стр/мин черно и 25 стр/мин цветно – оценени по „стария” начин при мастиленоструйния печат. Или 18 стр/мин черно и 16 стр/мин цветно – според новия стандарт ISO/IEC 24734, където спецификациите на скоростта са по-реалистични и директно могат да бъдат сравнени с тези при лазерния печат. На практика DCP-J4110DW е 82% по-бързо от предходните серии мастиленоструйни устройства на Brother.

Не на последно място серията Print 3.0 е с нова по-голяма печатаща глава с 1680 дюзи – двойно повече от предходните модели, а отпечатките са с резолюция до 6000 x 1200 пиксела.Подобно на останалите модели от серията Print 3.0 DCP-J4110DW е устройство работи добре както през  Apple AirPrint, така и с Google Cloud Print. Освен по тези два начина, потребителят може да печата и директно през интернет чрез Wi-Fi Direct, като има възможност да сканира към или да печата от Facebook, Flickr, Dropbox, Picasa и Evernote без нуждата от маршрутизатор.

DCP-J4110DW се управлява чрез 4,5-инчов цветен сензорен дисплей, с помощта на който печатът, сканирането и фотокопирането се извършват с няколко докосвания.Консумацията на ток в режим „Готовност” при DCP-J4110 е по-ниска от 0,04 вата, а когато работи, устройство не харчи повече от 21 вата. Нивото на шума е също доста ниско – само 50 dB в работен режим.DCP-J4110DW пести хартия с вградения си автоматичен двустранен печат, а освен това значително понижава разходите за печат с мастилата с висок капацитет за 1200 стр.Всички тези еко-функции позволяват на новото мултифункционално устройство на Brother да получи сертификата „Nordic Ecolabel”, строгия немски лиценз за опазване на околната среда „Blue Angel” и международния етикет „ENERGY STAR”.

ЕТИКЕТИ:
BrotherМФУ
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас