Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
29 мар
2013
 
 

Ултрабуци с Intel Haswell процесори ще се появят в три ценови категории

4936 прочитания

Производителите на ултрабуци възлагат големи надежди на процесорите Intel Core от четвърто поколение (с архитектура Haswell), тъй като техните предложения в този сегмент не се радват на голямо търсене от масовия потребител. Според информация от сайта www.digitimes.com първата вълна на анонсите на мобилните компютри на базата на чипове Haswell се очаква през юни, т.е. едновременно с дебюта на тези CPU, а самите лаптопи ще се продават в три ценови категории, в зависимост от някои хардуерни характеристики. 

В първата категория са ултрабуците от ценовия диапазон $599-$798. Те ще идват с процесори Intel Core i3 с интегрирана графика и хибриден носител с капацитет 500 гигабайта плюс батерия, чиито заряд е достатъчен за близо 8 часа работа. Във втората категория попадат устройства в ценовия диапазон $799-$998 с трансформиращи се дизайн. 

Третата категория е представена от ултрабуци от висок клас. Става върпос за продукти в ценовия диапазон от $999 нагоре. Те са базирани на Intel Core i7 процесори с интегрирана графика HD 5100 плюс твърдотелен носител с капацитет 250 GB. Самите лаптопи, както и моделите от средния ценовия диапазон могат да бъдат изпълнение както в трансформиращ се дизайн, така и във вариант разделяща се конструкция. Теглото на мобилните компютри няма да превишава 2,5 кг и във всички ще бъде налична минимум 4 GB DDR3 памет и поддръжка на безжичната технология WiDi. Диагоналът на екрана варира от 11,6 до 15 инча.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас